Daim islagkage

Daim islagkage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 8 Pers.
Kold DessertRet : Kold Dessert - Islagkage

Hovedingrediens : Diverse produkter - Diverse chokolade

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt :      Red :
Daim islagkage, billede 4 Daim islagkage, billede 1 Daim islagkage, billede 2 Daim islagkage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Bund:
3 Æggehvider, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggehvide vejer ca. 33 gram
150 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
150 gram Mandler, usmuttede 1 dl. mandler vejer ca. 50 gram.
1 mandel vejer ca. 1 gram.
   
  Is:
3 Æggeblommer, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggeblomme vejer ca 15 gram
0.5 dl. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
3 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
120 gram Daimbar 1 daimbar vejer 28 gram.
   
Opskrift:
Bund:
Pisk æggehvider og sukker til en stiv masse. Vend forsigtigt de blendede mandler i. Hæld dejen i en smurt springform, med bagepapir i bunden. Bages på nederste ovnribbe i ca 45 min ved ca. 170 grader C. Afkøles.

Is:
Til isen piskes en æggesnaps af æggeblommer og sukker. Pisk fløden til en tyk flødeskum og vend den let i æggesnapsen. Hak daimpladerne groft og kom den i cremen. Tag lidt fra til pynt. Læg kagen tilbage i den rengjorte form og hæld cremen over. Stil kagen i fryseren i mindst 2 timer. Hvis kagen opbevares længe i fryseren, skal den tages ud ½ time før servering. Kagen pyntes evt. med flødeskum og daim.





karakterer:
Opskriften er vist 1139600 gange,
og udskrevet 13858 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (354 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 14500 (3452 kcal)
KJ pr. Pers. 1812 (431 kcal)
Vægt ialt 906 gram
Vægt pr. Pers. 113 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1599 KJ (380 kcal)
Protein 6.4 gram
Fedt 24.5 gram
Kulhydrat 35.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2024-01-07 16:59:38
Hvad mon der sker hvis bunden ikke var helt afkølet inden isen kom i?

  -   2022-05-17 21:53:16
Kan man ikke bruge Toblerone chokolade

  -   2022-05-16 21:27:28
Jeg har prøvet lave de. De gik godt. Smager os godt.

  -   2022-04-17 20:15:19
kan vi ikke bruger dige kiks til bund også 🐱

  -   2021-10-01 11:16:31
Altid en succes🤗🤗🤗🤗

  -   2020-07-30 15:38:19
Prøv at putte en dl kaluha i æggesnapsen, det gir et fantastisk resultat

  -   2020-05-02 16:57:21
Har lige taget bunden ud af ovnen. Den fylder næsten hele springformen, og ligner en stor marengs, og ikke en flad en nøddebund. Måske skal jeg bare lave isen og servere “bunden” til?

  -   2020-01-01 12:57:59
Lavede denne dessert til nytår , lavede den som til 8 voksne men kunne godt se det var slet slet ikke nok, så lavede jeg en en extra portion oveni, det var lige nok til 8 personer.

  -   2019-12-28 19:51:26
Syntes det svært at tage kagen ud af formen, min går helt i stykker

  -   2019-10-03 19:49:01
Super let og hurtig dessert der gør stor Lykke og kan laves flere dage i forvejen🎂😋

  -   2019-04-10 20:46:45
Har lagt 2 stk i fryseren.😀 kan de godt ligge der i 2 - 3 uger 🤔🤔

  -   2018-12-27 10:44:13
Jeg putter altid en dl kahlua i, så blir den helt fantastisk

  -   2018-06-25 23:36:54
dejlig is. Den bliver fantastisk, med et lag hjemmelavet jordbærsorbet på toppen

  -   2018-03-19 15:56:30
Hvis den skal i en alm springform, hvor mange personer skal man lave til :-)

  -   2017-05-31 14:32:28
Er det hvidt sukker eller floramelis der skal i.?

  -   2017-05-11 21:27:28
Bedre is findes ikke👍👌🍨🍧

  -   2017-04-05 13:20:39
Jeg brugte størrelse springform 23 cm, men isen blev slet ikke så høj som på billedet, selv om alt var pisket længe og luftig.

  -   2017-03-29 16:06:02
I stedet for mandler kan man sagtens bruge hasselnødder.

  -   2017-03-09 09:43:02
En rigtig lækker opskrift, også velegnet til potionsanretning, jeg bruger Blomsterbergs muffis former til den.

  -   2017-03-04 10:23:55
Hvad str springform

  -   2017-01-24 17:45:30
Skøn og nem dessert, jeg bruger 1/2 liter fløde og evt lidt vanille.

  -   2016-09-10 14:48:05
Virkelig en god opskrift! Vi er vilde med den herhjemme, og jeg er stolt over at jeg har formådet at lave en flot og velsmagende islagkage! Nemt at Følge opskriften :-)

  -   2016-07-30 19:53:57
hvad kan man bruge i bunden i stedet for mandler ..... kan ikke tåle mandler

  -   2016-02-11 20:20:14
Super nem dessert og smager fantastisk med hjemme lavet hindbær sauce😘

  -   2016-02-11 20:18:12
Er super nem og lave og den smager endnu bedre med hjemmelavet hindbær sauce til😘

  -   2015-12-30 13:42:29
En lækker is

  -   2015-06-30 14:20:52
Rigtig god kage nem og smager godt eneste ulempe er pladsen i fryseren men ellers god

  -   2015-06-12 15:45:57
Uhm....det er bare en super-god is.......har lavet den masser af gange, og den lykkedes hver gang.

  -   2015-01-13 17:52:51
Den er fantastisk. Har lavet den rigtig mange gange, men vælger at smutte mandlerne. Laver den i en rugbrødsform, så er den lettere at skære.

  -   2014-08-30 13:40:43
Smager den mest af daim?

  -   2014-06-08 22:17:47
Nøj en lækker islagkage, lavede den i går til fødselsdag, og den faldt i rigtig god jord .. Kan anbefale at give ismassen en vanilje stang det skader absolut ikke :)

  -   2014-06-06 12:57:21
Der står jo i toppen hvor mange personer den er til.

  -   2011-11-02 15:26:41
Er der nogen der ved, hvor mange personer der er til? Skal nemlig bruge en dessert til 11 mennesker :)

  -   2010-02-13 19:54:39
Jeg elsker den her opskrift. Den er nem og hurtig og lave, efter i har lavet den så smager den bare så godt at i ville næsten aldrig lave en anden kage end den her og hvis i også skal lave en anden så brug den her hjemmeside jeg er 100% sikker på at i ville være glad. og jeg håber at jeres kage ville smage godt. God fornøjelse. hilsen Mehvish

  -   2008-10-29 17:13:21
Kan man lave den på en måde så det kun tager nogen timer i stedet for at lave isen mange dag før ?

  -   2008-04-08 20:07:28
hvor mange personer er den berenget til?

  -   2005-01-01 01:01:01
Så stor at den passer

  -   2005-01-01 01:01:01
hvor stor skal spingformen være?

  -   2005-01-01 01:01:01
Super lækker!!!

  -   2005-01-01 01:01:01
virkelig virkelig laekker og nem at gaa til, blot kan der dog bruges lidt mindre daim da bunden har nogle lunde samme konsistens.

  -   2005-01-01 01:01:01
Den er bare super, gæsterne er vilde med den

Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her