Julebitter
Hovedingrediens : Øl / Vin og Spiritus - Snaps Højtid: Jul Kilde : Danmarks radio Indsendt : Red : |
|
|
Bland ingredienserne sammen i en skål med 0,7 l snaps (40%)
Lad det trække i 8 dage Filtreres 2 gange lagring i 3 måneder og nydes stuevarm |
|
Opskriften er vist 33046 gange,
og udskrevet 836 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.8 (9 stemmer) |
|
Kommentarer ove Mikkelsen - 2017-10-04 12:46:28 Jeg laver kryddersnapse til mølleparkens plejecenter i Sønderborg. Kunne godt tænke mig nogle flere opskrifter på kryddersnapse da vi laver ca 100 om året M.V.H. Ove Peter Arnbjerg - 2015-04-16 23:02:14 Jeg bruger kun hele krydderier, hvor korianderfrø, stjerneanis og hele kardemommekapsler flækkes i morter. Derudover plejer jeg at bruge klar vodka, da det er billigst og smagsneutral. Jeg sier kun snapsen groft i alm. hulsi. Det giver lidt bundfald, men der går alt for meget til spilde ved at bruge filter og tragt. Bundfaldet gør ikke noget, da det jo er fine krydderier som ikke tager skade af at komme indenbors. I stedet for Galangarod kan man bruge rigeligt med ingefær, som er billigere og nemt at få fat på (rødderne er i familie med hinanden).Jeg har også forsøgt mig med at proppe ingefæren igennem en slowjuicer før den skal i snapsen for at få mest mulig smag og dråber ud af indholdet, frem for at skære den i skiver eller at rive den, hvilket var godt. Jeg har også forsøgt mig med at gøre det samme med ingefæren før den hældes på flaske, men det synes jeg ikke gør den store forskel. Derudover har jeg også forsøgt mig med at slynge hele misæren i en saltalslunge, for at se, om jeg kunne få nogle få dråber ud af det, men det er et stort arbejde med meget lille gevinst. Man kan være heldig at kunne købe frisk galangarod i asiatbutikken Far-East Trading, Banegårdsgade tæt ved Aarhus H. Jeg har ikke prøvet at lave snaps på dette. Man kan også bestille tørret, granuleret galangarod via Matas fra uge til uge fra www.natur-drogeriet.dk Smags nuancerne ændrer sig meget fra den er hældt på flaske. Først er den meget skarp pga. ingefæren, så ændrer den karakter og bliver mere rund med årene og nuancerne fra krydderierne træder tydeligere frem hele vejen rundt. Daniel - 2008-11-25 09:38:32 Kanon Bitter.... kan klart anbefales. Man kan undlade Galangarod, da den kan være svær at finde. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne