Stegt skovduebryst med letrøget rielette af duelår

Stegt skovduebryst med letrøget rielette af duelår, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Øvrige VildfFugle - Skovdue - Skovduer

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
4 skovduer
 
 Rielette:
8 røgede duelår
1 løg
1 gulerod
2 dl.hvidvin
 hel sort peber
1 stjerneanis
5 dl.fjerkræfumet
1 dl.olivenolie
 
 Lobescoves:
400 g.aspargeskartofler
75 g.snittede skalotteløg
6 bladefrisk laurbær
15 hvide peberkorn
7 dl.kraftig fjerkræfond
50 g.smør
 
 Tomatsky:
2000 g.modne tomater
50 g.hakket skalotteløg
1 fedhvidløg
 salt
1 bdt.basilikum
3 dl.sauternes
 
Opskrift:
Duerne soigneres. Lårene skæres af og sukker saltes let, inden de ryges.

Alle ingredienser sættes over svag varme, simrer ca. 2 timer. Lårene tages op, kødet plukkes af og røres til rielette sammen med lidt af urterne og fonden/fedtet.

Smages til med salt og peber, sættes på køl.

Skalotteløg dampes møre i smørret, de øvrige ingredienser tilsættes, husk at putte peberkorn i en tepose.

Det koger sagte til kartoflerne er møre og har jævnet fonden let, smages til med salt og evt. peber.

Tomaterne hakkes groft, skalotteløg, hvidløg, og basilikum hakkes fint. Alle ingredienser blandes, står og trækker et par timer. Blendes let med stavblender, lægges i etamine, således at den klare tomatsaft kan løbe fra. Denne koges derefter ind til kraftig glace bagefter.

Anretning:
Midt på tallerken lægges lobescoves. Herpå lægges de 2 fint tracherede duebryster. Ovenpå brysterne lægges en pæn quenelle af rielette. Rundt om lægges tomatsaucen tilsat lidt fin tomatconcasse.





karakterer:
Opskriften er vist 12137 gange,
og udskrevet 233 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu