Hjemmelavet pasta 3 slags
Hovedingrediens : Mel - Diverse mel Oprindelsesland : Italien Indsendt : Red : |
|
|
Melet hældes i en skål. Æggene slås ud og tilsættes sammen med olien. Ingredienserne røres sammen med en gaffel. Når melet har opsuget æggene, æltes dejen godt igennem med hænderne i ca. 10 minutter. Den skal være blank, elastisk og have en passende sejhed. Hvis den er for fast, så tilsæt lidt vand. Er den for fugtig og klistret, så tilsæt lidt mere mel.
Hviler ca. 10 minutter, hvorefter den udrulles på en pastamaskine. Dejen rulles igennem pastamaskinens valser op til 7 gange, så der dannes tilpas tynde plader. Dejpladerne tørrer ca. 30 minutter, inden de skæres i tynde strimler. Kan opbevares i køleskab forsigtigt spredt ud på en bakke så strimlerne ikke klumper sammen. Fremgangsmåde (Spinatpasta) Spinaten skylles, stilkene nippes af og den blancheres 1 minut i en anelse vand. Blendes, bestem selv hvor fint. Den blendede spinat tilsættes melet sammen med æg og olie. Ellers samme fremgangsmåde som i grundopskriften for pasta. Fremgangsmåde : (Tomatpasta) Skind og kerner fjernes fra tomaten, det resterende kød blendes med tomatpureen. Tilsæt melet sammen med æg og olie. Justér selv farve med tomatpure. Ellers samme fremgangsmåde som i grundopskriften for pasta. Tips: Den friske pasta skal koges i ca. 2-3 minutter i rigeligt letsaltet vand tilsat lidt olie. |
|
Opskriften er vist 67348 gange,
og udskrevet 1471 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.1 (16 stemmer) |
|
Kommentarer Nillow - 2012-12-06 14:57:37 Denne pasta, er pissefræk. der er ikke noget pjat linda - 2007-12-29 20:30:14 Jeg vil prøve at lave pasta med spinat. Det er korrekt man skal bruge tipo 00 mel, men man KAN også bruge durum og alm. hvedemel. Det smager under alle omstændigheder dejligt med hjemmelavet pasta :) Alfang - 2007-11-21 21:28:54 Normalt bruger man ikke durummel til pasta. men man kan evt. tilsætte 10 %. Brug i stedet Italiensk "00" mel eller pizza mel |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne