Finsk suppe
Hovedingrediens : LakseFisk - Diverse laks Oprindelsesland : Finland Indsendt : Red : |
|
|
1 kg. fersk laks eller en anden fast fisk skåret i passende stykker med skind og ben på, sættes til at simre for svag varme i en 5-6 l. gryde, med salt og peber.
Når skindet let kan fjernes tages gryden af varmen. Fisken tages op og man fjerner skind og ben. Fiskekødet skære eller brækkes i passende stykker (ca. 3-4 x 3-4 cm.) og sættes til side på en tallerken. Fiskevandet tilsættes laurbærblade og Allehånde. Tilsæt kartofler der er skåret i 2½-3 cm tern, gulerødder der er delt i 2 på langs - ca. 6mm. tykke – og 2 løg der er grovdelt (ikke finthakket). Det hele koges for svag varme – Efter kort tid tilsættes rødkål og selleriblade. Rør i suppen, og lad den koge til gulerødderne er næsten gennemkogt, men før kartoflerne koger ud. Mens suppen simrer, skæres bacon i tern og steges på en pande for svag varme. Hæld fedtet fra, og tilsæt smør (eller margarine) og selleri i tern, og det resterende løg (som fint hakkes) og grøn peber. Sautér dette til løget er gyldent og peberfrugten er bleggrøn. Nu tilbage til suppen Tilsæt fiskestykkerne, som ikke må være gennemkogt Fra nu af, skal suppen kun simre-koge, for at bevare fyldigheden. Tilsæt muslinger med saft, rejer og 1 l. vand. Tilsæt baconblandingen fra panden, og derefter rød peberfrugt, svampe, rosmarin, kommen, timian, oregano, og chili. Rør mælken i suppen - en kop af gangen – Tilsæt smør, og lad det hele simre i mindst 1 time. Server suppen med slynget salat (vendt i en dressing) med hvidløgsbrød (frossen kan bruges) |
|
Opskriften er vist 20228 gange,
og udskrevet 268 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.9 (29 stemmer) |
|
Kommentarer eppe - 2007-05-25 09:33:30 det står ikke hvordan den blev lavet/ dens historie:(!!!!!!! Kokken - 2005-01-01 01:01:01 Det er en dyr opskrift her i Finland. Men det er faktisk ok god. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne