Gåsesteg
Hovedingrediens : Gås - Gås hel Højtid: Jul Oprindelsesland : Danmark Indsendt af : joeson Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Gnid den istandgjorte gås ind- og udvendigt med salt og peber.
Fyld den med æblebåde og svesker. Luk åbninger med kødpinde.
Afpuds fra gåsen, indmad hvis du ikke ønsker at spise dette og evt afklippede vinger kan brunes af i en gryde og herefter koges med vand til en bouillon mens gåsen bruner. Læg gåsen på risten over bradepanden med brystet opad og sæt den i en kold ovn ved 160 grader C. alm. ovn. Når gåsen er brunet (det tager ca. 45 minutter) vendes gåsen, så brystet nu er nedad og der tilsættes den kogende bouillon. Så passer gåsen sig selv i 3 1/2 - 4 timer, alt efter hvor stor den er. Den skal have 30-45 minutter pr. kg. Når lårene nemt kan vrides er gåsen mør. Når gåsen er mør kan den vendes rundt igen så brystet er opad og brunes ved 250 grader c. 10-15 minutter. Hæld skyen fra, sigtes og skum fedtet af og jævn saucen med en smørbolle. Giv saucen lidt kulør og smag til med salt og peber. Tips: Generelt kan man sige at gås steges som en and. Bare man tager hensyn til vægten så skulle det lykkedes for alle. Alt efter temperament kan man så pynte gåsen med flag i maven og hvide manchetter om benene. |
|
Opskriften er vist 186385 gange,
og udskrevet 6971 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.6 (84 stemmer) |
|
Kommentarer Per - 2019-11-20 13:16:18 Gåsen på billedet vejede 5.5 kg. og den var perfekt stegt på 5 timer plus efterbruning. Mette Grundt - 2017-12-23 09:32:39 En skvat rødvin og lidt Tabasco-sauce kan også puttes i saucen, hvis man kan lide en lidt krydret smag. Kanel og appelsinsaft pynter også i rødkålen, sammen med en god ribssaft eller tranebærsaft. Vi har også brugt økologisk citronskal til den varme risengrød, så får ris a la manden et lidt mindre fedt aftryk. Alternativt serveres med appelsin skåret i tern eller appelsinsaft🎄 Velbekommen anonym - 2012-12-19 18:33:17 Er der ikke nogen der bruger stegepose til gåsen? m-buhl - 2009-12-27 15:15:46 Har lavet gås mange gange efter flg og den er dejlig saftig og mør, ALDRIG tør: sæt ovnen på 250 gr. gåsen nedad i 20 min, derefter vendes gåsen og ovnen sættes på 160 gr og steger i 2 timer 40 min altså 3 timer i det hele... derefter pakkes gåsen ind i staniol og viskestykker og hviler i 2 timer mens flæskestegen er i ovnen og alt andet tilberedes... Altid super saftig og mør gås...Bruger en gås på 5 kg.. Niels - 2009-12-18 15:13:46 Tjek med stegetermometer. Kernetemperaturen i brystkødet skal være > 70 grader, for at sikre mod dårlig mave. Hans - 2009-11-30 12:18:34 Hvilken øl er god til gås? Fætter Guf - 2008-12-03 15:03:55 ...jeg vil da ikke håbe, at nogen pynter gåsen "med flag i maven", det lyder farligt, men i stedet sætter lidt flag på gåse-stegen!! haha - ellers fin opskrift! Glem ikke, at man med held kan proppe en svinemørbrad ind i gåsen, som så vil smage som gås og give mad til 2-3 personer mere! GLÆDELIG JUL! anonym - 2007-12-23 18:42:54 den er go nok, men lidt mere krydderi... kan klart anbefales Sanne Jørgensen - 2006-12-24 11:48:40 jeg ville nok give den en halvanden time pr. killo! og så 2 timer på brystet så bilver skindet lidt mere sprødt!! hvis man kan lide det! lisbetogtorben - 2006-12-20 23:36:36 Jeg lægger altid en gås nedaf i en bradepande hvor jeg først har lagt bagepapir, så får man altid en meget saftig gås og en meget velsmagende sky, Denne sky bliver naturligvis skummet for fedt og blandet med den afbrunede og kogte sky fra indmaden. Jeg bruger så noget af gåsefedtet til opbagningen af saucen. Per - 2006-12-20 22:14:20 Læg indmad, vinger og afpuds i bradepanden samtidig med bouillonen, skyen sigtes og hældes i en gryde og varmes op, mel drysses over og det får lov til at bundfælde sig, smag til med fløde salt og peber og farv med lidt kulør. britnet - 2006-12-20 21:04:58 mget fyldig. en lille smule mere kryderri1 timian, origano fx. og mere slat og peber Luna N.S - 2006-12-20 21:00:46 smagen er meget fyldig og tæt. meget mør i kødet! rigtig god!! anonym - 2005-01-01 01:01:01 langtidsstegning af gås kjaer - 2005-01-01 01:01:01 vi er mange til middagen og putter derfor en afpudset svinemørbrad ind i gåsen. Den steger med og smager som det allerfineste gåsekød admiralen - 2005-01-01 01:01:01 Ville nok vende brystet ned den første time, idet brystkødet da bliver mere saftigt efter stegningen lis.boettcher - 2005-01-01 01:01:01 helt fin jeg ville nok drysse 1-2 spsk. mel i væsken i bradepanden når væsken hældes i. tak. joeson - 2005-01-01 01:01:01 Har aldrig været ude for at denne opskrift har slået fejl. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne