Løgsuppe fra Lyon

Løgsuppe fra Lyon, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

SuppeRet : Suppe - Diverse supper

Hovedingrediens : Rodfrugter - Løg

Oprindelsesland : Frankrig

FrankrigIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 løg
 smør
 hvedemel
 kalve- eller hønsebouillon
 salt
 peber
 
 skiver af hvidt brød
 gruyére-ost
1 klatsmør
 
1 stænkcognac
 
Opskrift:
Pil løgene og skær dem i tynde skiver. Svits dem i smør i en tykbundet gryde, indtil løgene er brunet. Drys hvedemel over, og svits yderligere et minut. Tilsæt kalve- eller hønsebouillon, salt og peber. Smag på det, før du salter, for bouillonen kan indeholde salt. Lad suppen koge ½ time for svag varme. Skær skiver af hvidt brød og rist dem. Riv en stor portion gruyére-ost. Kom en klat smør i bunden af hver ovnfast suppeskål og drys ost over. Læg derpå en skive ristet brød, ost ovenpå igen og derefter en skive brød med ost over. Dæk det med løgsuppe. Gratiner i ovnen til væden er absorberet. Hæld det hele over med mere løgsuppe. Giv evt. hver skål et stænk cognac, og stil suppeskålene tilbage i ovnen i 10 min. Server rygende varm.





karakterer:
Opskriften er vist 11878 gange,
og udskrevet 192 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.2    (8 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-10-04 11:35:46
Irriterende opskrift, når der ikke er mål på ingredienserne!