Løgsuppe fra Lyon
Hovedingrediens : Rodfrugter - Løg Oprindelsesland : Frankrig Indsendt : Red : |
|
|
Pil løgene og skær dem i tynde skiver. Svits dem i smør i en tykbundet gryde, indtil løgene er brunet. Drys hvedemel over, og svits yderligere et minut. Tilsæt kalve- eller hønsebouillon, salt og peber. Smag på det, før du salter, for bouillonen kan indeholde salt. Lad suppen koge ½ time for svag varme.
Skær skiver af hvidt brød og rist dem. Riv en stor portion gruyére-ost. Kom en klat smør i bunden af hver ovnfast suppeskål og drys ost over. Læg derpå en skive ristet brød, ost ovenpå igen og derefter en skive brød med ost over. Dæk det med løgsuppe.
Gratiner i ovnen til væden er absorberet.
Hæld det hele over med mere løgsuppe. Giv evt. hver skål et stænk cognac, og stil suppeskålene tilbage i ovnen i 10 min. Server rygende varm.
|
|
Opskriften er vist 11881 gange,
og udskrevet 193 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.2 (8 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2010-10-04 11:35:46 Irriterende opskrift, når der ikke er mål på ingredienserne! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne