Løgsuppe for viderekomne

Løgsuppe for viderekomne, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

SuppeRet : Suppe - Diverse supper

Hovedingrediens : Rodfrugter - Løg

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
750 g.løg
4 spsk.olivenolie
1 tsk.brun farin
10 dl.vand + oksebouillonterning eller 1 ds. oksebouillon + 1 l vand
1 kvisttimian
1 laurbærblad
 evt.0.5 dl. sherry
 salt
 peber
2 æggeblommer
100 g.reven emmentaler ost
 Franskbrødscroutoner
20 g.smør
 
Opskrift:
Skær løgene i smalle både og brun dem godt i olivenolie i en tykbundet gryde. Tilsæt brun farin og lad det karamellisere lidt.

Tilsæt vand og bouillonterning, timian, laurbærblad, salt og peber. Lad suppen koge ved svag varme i 20 min.

Tag laurbærblad og timian op. Tag derefter løgene op med en hulske og blend dem. Pisk æggeblommerne med sherry og den revne ost og kom det i blenderen sammen med løgpuréen. Hæld det tilbage i gryden og varm det op - det må ikke koge.
Smag til.

Skær daggammelt franskbrød ud i terninger, som ristes på panden (evt. i gyldent smør), og server dem til suppen.





karakterer:
Opskriften er vist 12576 gange,
og udskrevet 235 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu