Krydrede kødboller med tomatsauce og savojkål

Krydrede kødboller med tomatsauce og savojkål, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Blandet kød - Kalv - Flæsk

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
600 g.magert hakket kalv og flæsk
2 spsk.hvedemel
1.5-2 tsk.salt
1 æg
1.5-2 dl.creme fraiche 18%
 evt.1 fed presset hvidløg
1 kvistfrisk timian eller 1 tsk. tørret
2 spsk.frisk hakket basilikum (tørret er ikke velegnet)
1-2 spsk.frisk hakket oregano eller 1 tsk. tørret
 salt
 peber
2-3 spsk.hvedemel blandet med lidt timian
 lidtolie til stegning
1-2 ds.hakkede tomater med oregano
 1 spsk. olie
1-2 bdt.forårsløg
 evt.lidt presset hvidløg
 
Opskrift:
Ælt kødet med mel, salt og æg Kom cremefraiche i til konsistensen er fast men sammenhængende. Vend de hakkede urter i. Lad farsen hvile 1/2 time. Form med våde hænder valnøddestore kugler og vend dem i mel og timian. Lav kun dem der kan være på panden.

Varm et lag olie op og brum dem heri. Ryst panden jævnligt så de blive brune over det hele. (Steg dem eventuelt i ovnen) Stegetiden er ca. 10 minutter.

Sauce:
Snit forårsløgene i tynde skiver. Svits halvdelen i olien og kom tomaterne ved. Lad det koge 10-15 minutter så saucen tykner let. Smag til med salt og peber og evt. hvidløg og vend resten af løgene i til sidst.

Del savojkålen i kvarte, og damp i letsaltet vand til kålen er mør. Server kødbollerne ovenpå saucen med det valgte tilbehør.





karakterer:
Opskriften er vist 13716 gange,
og udskrevet 229 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu