Laksetærte med frisk spinat
Hovedingrediens : LakseFisk - Laksefilet uden skind Indsendt af : michael mogensen Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Dej:
Bland mel og fedtstof og kvark og alt det godt sammen put dejen i køleskabbet ca en time. Put ca halvdelen smørret i en gryde når smørret er smeltet put den vasket spinat i og dæmp for varmen og lad det stå i ca 10 minutter. Skær laksen i mellem stor stykker. Den anden halvdel af fedtstof kommes på en pande og laksen kommes i dyp evt lidt citronsaft over når det er vendt skru ned for varmen. Dejen tages ud og rulles ud kommes i en tærteformen laks og spinat anrettes i et mønster. Pisk æg og fløde sammen kom salt og peber i kom evt majs i æggemassen. Æggemassen kommes over laks og spinat. Bages i en forvarmet ovn på 200 grader C. alm. ovn til æggemassen er stivnet ca. 25 minutter. Tips: Serveres med en god salat og et godt brød eller hvis man selv ønsker det kan man bruge den ret som en hovedret så kan saver med ris og salat velbekomme |
|
Opskriften er vist 107476 gange,
og udskrevet 2466 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.9 (14 stemmer) |
|
Kommentarer Linda P - 2011-08-01 16:00:02 Brugte mælk istedet for fløde, puttede en smule stegt bacon i og revet ost øverst. Fantastisk resultat Line C - 2011-05-04 19:59:30 Jeg har nu prøvet at lave laksetærten. Den smager godt, men ville ønske at der stod i SELVE opskriften hvor mange fade den passer til. Da jeg havde sat tærten i ovnen, så jeg aller nederst på denne side, under reklamen og kommentar-boksen, at der er dej til 2 fade, hvor jeg (som nybegynder!)havde proppet det hele i et fad og undret mig over hvor stort et tærtefad man kunne få for mit var tilsyneladende for lille! Per - 2009-11-15 22:03:18 Passer til 2 tærtefade på 30 cm. i diameter. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne