Hvidvinsfondue

Hvidvinsfondue, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

HovedretterRet : Hovedretter - Fondue

Hovedingrediens : Svinekød - Hamburgerryg

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
 Fonduen:
1000 g.hamburgerfilet (hamburgerryg uden ben)
1 flasketør hvidvin
3-5 fedhvidløg
5-6 hele peberkorn
2-3 kvistefrisk timian eller 1 tsk tørret
6-8 stilkefrisk basilikum eller 2 tsk tørret
 
 Tomatsauce:
500 g.ds. tomater
 hvidløg
 basilikum
1 spsk.salt
 
 Grøn mayonnaisesauce:
200 g.mayonnaise
2 spsk.citronsaft
6-8 kvistefrisk hakket persille
 
 Rå salat:
1-2 snittede iceberg salathoveder
 Almindelig olie/eddikedressing
1 tsk.salt
1 tsk.peber
 frisk hakket persille
 evt.hakket basilikum
 
 Rå champignonsalat:
250 g.fine champignoner
6 spsk.olivenolie
2-3 spsk.citronsaft
1 tsk.salt
1 tsk.peber
 frisk hakket persille
 
 Brød:
2-3 lange flûtes
 
Opskrift:
Hamburgerfileten skæres i tynde skiver. Hvidvin med krydderier kommes i fonduegryden og bringes først i kog på komfuret. Tilbehøret laves i forvejen. Tomatsaucen koges stærkt ind og smages til med hvidløg, basilikum og salt. Kan serveres varm eller kold.

Rul en skive hamburgerfilet der spiddes på fonduegaflen og dyppes i den varme hvidvin i 10-20 sekunder.





karakterer:
Opskriften er vist 18707 gange,
og udskrevet 455 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
mayonnaisen kan erstattes helt eller delvis med cremefraise med den ønskede fedt procent