Grøn Ørredfilet i Orangecreme

Grøn Ørredfilet i Orangecreme, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : LakseFisk - Ørred

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
800 g.ørredfilet (laks) uden skind og ben.
1 ds.syltede grønne peber
1-2 ske.honning
2-3 appelsiner
2.5 dl.cremefraiche 38%
 Balsamicoeddike, hvid
0.5 Savoykål eller spidskål
2-3 stilkebladselleri
8 forårsløg
 lidtSalvie, frisk
 Salt
 peber
 olivenolie
 
Opskrift:
Kom de udskårne ørredfilet (delt i 4 eller 8 stk.) i et smurt ildfast fad, finthakket grønne syltede peberkorn smøres FORSIGTIG (ikke for meget) på oversiden, krydres med salt, 1 dl. hvid Balsamico eddike hældes over, braiseres i ovnen ved 180* i 8-10 min.

Saucen
1-2 skefuld honning karamelliseres i en gryde, tilsæt saften fra 2-3 appelsiner, koges ned til det halve, monteres med creme fraiche, koges herefter til en jævn sauce, smages til med salt og lidt hakket grøn peber.

Kål - SAUTÉ
Fint snittet savojkål, det grønne (toppen) fra spring løgene og bladsellerien i både (skiver) sauteres af i oliven olie under høj varme, til det er let mørt, smages til med salt og samt fint hakket salvie ved serveringen.

Anretning
Kål SAUTÉN anrettes midt på tallerkenen med de/den braiserede ørredfilet over, de 2 sprødkogte spring løg på skrå øverst. Saucen hældes rundt om og resten serveres a part. Hertil kan serveres vilde ris, frisk pasta eller nye danske kartofler med krydderurter i drys.





karakterer:
Opskriften er vist 15638 gange,
og udskrevet 303 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu