Saltbrød
Hovedingrediens : Mel - Diverse mel Indsendt : |
|
|
Vandet hældes ud i et stort lerfad. Honning og salt udrøres. Tilsæt derefter korn og al melet og de ønskede krydderier. Dejen æltes godt igennem (den er tung).
2 bageforme smøres godt med vitaquell margarine og dejen kommes i, formet som brød. Sættes til hævning – 12 til 15 timer – omvundet godt med viskestykker et sted hvor der er lunt, helst 30 grader. Efter den lange hævning bages brødene i 3 – 4 timer ved ca. 125 – 150 grader. Tildæk formene med bagepapir eller låg. Vent til dagen efter med at skære i brødet, så får du de pæneste skiver. Tips: Ved saltbrød hævemetoden er det vigtigt, at melet er af biodynamisk (eller økologisk) kvalitet. |
|
Opskriften er vist 27010 gange,
og udskrevet 228 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.8 (4 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2005-01-01 01:01:01 super god smag anonym - 2005-01-01 01:01:01 tungt men med super smag |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne