Saltbrød

Saltbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Brød uden gær

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
10 dl.Lunkent vand
200 g.Solsikkekerner
1 tsk.Honning
2 spsk.Havsalt
600 g.Rugmel
600 g.Grahamsmel
300 g.Sigtet hvedemel
2 spsk.Fennikel evt. Brændenælde eller anis
 
Opskrift:
Vandet hældes ud i et stort lerfad. Honning og salt udrøres. Tilsæt derefter korn og al melet og de ønskede krydderier. Dejen æltes godt igennem (den er tung).

2 bageforme smøres godt med vitaquell margarine og dejen kommes i, formet som brød. Sættes til hævning – 12 til 15 timer – omvundet godt med viskestykker et sted hvor der er lunt, helst 30 grader.

Efter den lange hævning bages brødene i 3 – 4 timer ved ca. 125 – 150 grader. Tildæk formene med bagepapir eller låg.

Vent til dagen efter med at skære i brødet, så får du de pæneste skiver.

Tips:

Ved saltbrød hævemetoden er det vigtigt, at melet er af biodynamisk (eller økologisk) kvalitet.





karakterer:
Opskriften er vist 27010 gange,
og udskrevet 228 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
super god smag

  -   2005-01-01 01:01:01
tungt men med super smag