Kalvetværreb i hvidkål

Kalvetværreb i hvidkål, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvetværreb

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1000 g.tværreb - udskåret som short ribs
2 spsk.olivenolie eller anden fedtstof
750 g.hvidkål
400 g.løg
4 æbler
2 kvistefrisk timian
 salt
 groft kværnet peber
3 dl.hvidvin
50 g.smør
 
Opskrift:
Skær kålhovedet i både, som igen deles på tværs og fjern stokken. Kom kålen i kogende vand og lad det få et opkog. Hældes i et dørslag til afdrypning. De pillede løg skæres i grove tern. Æblerne skrælles og kernehuset fjernes.

Kødstykkerne brunes i lidt olie – enten på panden eller i ovnen. Krydres med salt og peber.

Dæk bunden af et ovnfast fad med kål. Krydr med salt og peber. Halvdelen af både løg og æbler fordeles på kålen. Riv bladene af den ene timiankvist og drys disse over. Den anden vedlægges retten sammen med de andre ingredienser. Kødstykkerne anbringes på kålen. Kødet dækkes med resten af kål, løg og æbler og krydres.

Hæld hvidvinen over. Øverst fordeles smørret i tynde skiver. Dæk retten tæt med bagepapir eller stanniol. Stil fadet i ovnen ved ca. 170° C i ca. 2½ time.

Serveres i det ovnfaste fad. En god skive brød til at suge den gode stegesky vil passe godt til retten.





karakterer:
Opskriften er vist 15885 gange,
og udskrevet 525 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (7 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu