Kartoffelboller
Hovedingrediens : Rodfrugter - Kartofler Indsendt af : Maibritt Indsendt : Red : |
|
|
Skræl kartoflerne, skær dem i mindre stykker og kog dem møre. Afkøl og gem vandet. Mos kartoflerne let. Rør gæren i lidt af vandet, tilsæt resten af væsken. Tilsæt kartoffelmos, salt, sirup og sigtemel. Rør hvedemelet i lidt efter lidt (eventuelt med røremaskine!). Dejen skal være let fugtig. lad dejen hæve i cirka en halv time. Sigt et jævnt lag kartoffelmel over dejen. Del og form dejen til boller med fingrene ved hjælp af kartoffelmel. Læg bollerne på en plade drysset med kartoffelmel. efterhæver cirka 15-20 minutter. Bages ved 210 grader i cirka 15-20 minutter.
Tips: Dejen skal ikke æltes. Bollerne kan fryses. |
|
Opskriften er vist 33827 gange,
og udskrevet 1043 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.8 (12 stemmer) |
|
Kommentarer gugsen - 2007-03-09 10:32:37 Fedfattige, nemme at bage, holder sig friske og bløde i op til 5 dage. Ellen - 2005-01-01 01:01:01 De bedste boller man kan få. Hele familien er vilde med dem. Detager desværre lidt lang tid at lave! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne