Kartoffelboller

Kartoffelboller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 16 stk.

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Rodfrugter - Kartofler

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Maibritt

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
400 g.Kartofler
50 g.gær
4 dl.kartoffelvand (afkølet)
2 tsk.salt
2 tsk.sirup
300 g.sigtemel
500 g.hvedemel
100 g.kartoffelmel
 
Opskrift:
Skræl kartoflerne, skær dem i mindre stykker og kog dem møre. Afkøl og gem vandet. Mos kartoflerne let. Rør gæren i lidt af vandet, tilsæt resten af væsken. Tilsæt kartoffelmos, salt, sirup og sigtemel. Rør hvedemelet i lidt efter lidt (eventuelt med røremaskine!). Dejen skal være let fugtig. lad dejen hæve i cirka en halv time. Sigt et jævnt lag kartoffelmel over dejen. Del og form dejen til boller med fingrene ved hjælp af kartoffelmel. Læg bollerne på en plade drysset med kartoffelmel. efterhæver cirka 15-20 minutter. Bages ved 210 grader i cirka 15-20 minutter.

Tips:

Dejen skal ikke æltes. Bollerne kan fryses.





karakterer:
Opskriften er vist 33827 gange,
og udskrevet 1043 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (12 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2007-03-09 10:32:37
Fedfattige, nemme at bage, holder sig friske og bløde i op til 5 dage.

  -   2005-01-01 01:01:01
De bedste boller man kan få. Hele familien er vilde med dem. Detager desværre lidt lang tid at lave!