Rådyrragout

Rådyrragout, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Rådyr - Diverse rådyr

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Rådyrragout, billede 4 Rådyrragout, billede 1 Rådyrragout, billede 2 Rådyrragout, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
750 g.dyrekød i tern på ca. 3 cm
2 spsk.vindruekerneolie
25 g.smør
3 spsk.mel til drys
2.5 dl.rødvin
4 dl.vand
1 spsk.koncentreret tomatpuré
3 tynde skiver appelsin
3 tynde skiver citron
1 finthakket skalotteløg
1 spsk.finthakket ingefær
 salt
 peber
 
1 dl.piskefløde
 
 Fyld og pynt:
250 g.små skalotteløg
25 g.smør
2 spsk.sukker
100 g.tranebær
2 appelsin- og citronskiver i mindre stykker
1 spsk.hakket persille
 
Opskrift:
Dup kødet tørt i køkkenrulle. Brun olie og smør i en stor gryde og brun så kødet, rør af og til. Drys mel på, og lad det opsuges af fedtstoffet. Ryst gryden og rør rundet.

Tilsæt rødvin, vand, tomatpure, appelsin, citron, skalotteløg, ingefær, salt og peber. Rør rundt. Kog under låg 30 minutter.

Tilsæt fløden og kog videre i ca. 15 minutter. Smag retten til med salt og peber.

Rist skalotteløgene let brune i smør, tilsæt sukker og lad tranebær og citrus stege med, indtil tranebærrene begynder at briste.

Kom fyldet i ragouten og hæld den i serveringsskål. Drys med persille.

Giv kartoffelmos eller frisk fettuccine pasta til retten.

Tips:

Brug f.eks. kød fra en dyrebov, som du bestiller udskåret i terninger hos slagteren. Af en hel dyrebov bliver ca. 1½ kg kød.





karakterer:
Opskriften er vist 41968 gange,
og udskrevet 1538 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu