Chicken Masala

Chicken Masala, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 2 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Kylling hel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Chicken Masala, billede 4 Chicken Masala, billede 1 Chicken Masala, billede 2 Chicken Masala, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 Kylling hel 1 hel kylling vejer ca. 1200 gram og heraf er ca. 45% ben
   
  Marinade:
2 spsk. Citronsaft, friskpresset 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.75 spsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 spsk. Chili mild, stødt
1 spsk. Garam masala
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
2 tsk. Gurkemeje, stødt
2 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Salsa:
4 Tomater, friske 1 mellem tomat vejer ca. 100 gram.
1 Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
1 Grøn chilipeber
1 spsk. Koriander, frisk
   
  Dressing:
2.5 dl. Yoghurt naturel 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 fed. Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
2 tsk. Garam masala
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 tsk. Citronsaft, friskpresset 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Garam masala er en rød, indisk krydderiblanding. Bland ingredienserne til marinaden. Pres hvidløgsfedene i og rør rundt.

Parter kyllingen i 8 stykker. Vend kyllingestykkerne i marinaden og lad den trække marinaden i 2-3 timer.

Fordel stykkerne på en bageplade med bagepapir. Sættes i ovnen ved 200 grader c. ca. 45 minutter. Prøv om kyllingen er færdig ved at stikke en kødnål i et lår. Saften som kommer ud skal være klar.


Salsa:
Tomaterne skoldes og flåes, skæres i små tern og dryppes af. Løg og chili hakkes fint.


Dressing:
det hele blandes sammen med lidt af den afdryppede tomatsaft.





karakterer:
Opskriften er vist 59180 gange,
og udskrevet 795 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.4    (22 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 7499 (1785 kcal)
KJ pr. Pers. 3749 (892 kcal)
Vægt ialt 2080 gram
Vægt pr. Pers. 1040 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 360 KJ (85 kcal)
Protein 6.7 gram
Fedt 5.6 gram
Kulhydrat 2.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-03-31 01:31:44
opskriften passer ikke kun til 2 prs. - men minst 4 personer til en kylling på 1-1,2 kg. ellers må man da vist være en ædedolk???

  -   2007-02-02 17:06:22
Rigtig lækkert!