Frugtgele
Hovedingrediens : Frugt - Diverse frugt Indsendt : Red : |
|
|
Kom 3 dl frugtsaft og sukkeret i en gryde og varm det langsomt op, indtil sukkeret er opløst. Læg husblasen i koldt vand, vrid og opløs husblasen i den varme saft under omring. Husk at saften må ikke koge, når husblasen er kommet i, da denne så ikke stivner.
Hæld den varme saft i et målebæger der indeholder 3 dl kold saft og bland det godt, før det kommes i en form. Lad det køle helt af og stil den derefter i køleskab i adskillige timer, indtil geléen er stiv. Når geléen skal ud, løsnes kanterne med kniv. Dyp formen i en skål med varmt vand 1-2 sekunder. Læg et koldtskyllet fad over og hold godt fast om form og fad med begge hænder. Vend geléen ud ved at ryste den. Tips: Udover at bruge frugtsaft kan man også lave frugtgelé med sød vin eller sødet citronsaft eller den afkølede saft fra kogt frugt. Frisk ananas og kiwifrugt indeholder et enzym, der nedbryder den stivnede evne i husblas. Ønsker man at bruge ananassaft til en gelé, skal den koges i 3 min. først. |
|
Opskriften er vist 84130 gange,
og udskrevet 1092 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.8 (361 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2024-11-19 13:22:07 Hvor Lan tid er holdbarheden anonym - 2021-05-07 01:57:30 Kan mange bruge den til sin ostekage og undlade frugtsaft da jeg gerne vil havde en klar/gennemsigtig gele ? E.V - 2020-11-14 14:12:32 kan mand bruge saft til saftevand også til at lave gele af ? Hej - 2017-04-11 17:51:39 Den er god Andreas - 2016-09-13 15:51:03 Virker rigtig godt med ahorn sirup i stedet for frugt saft julie l. nielsen - 2012-09-04 14:48:11 er det desert eller er det sådan en gele til kød og sådan noget. morT2 - 2011-03-11 19:03:50 super god ide med frugtsaften, fra hjemmelavet frugt/babymos, går der jo intet til spilde :D |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne