Frugtgele

Frugtgele, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

SyltningRet : Syltning - Gele

Hovedingrediens : Frugt - Diverse frugt

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
6 dl.frugtsaft
6 Husblas, blade
50 g.sukker
 
Opskrift:
Kom 3 dl frugtsaft og sukkeret i en gryde og varm det langsomt op, indtil sukkeret er opløst. Læg husblasen i koldt vand, vrid og opløs husblasen i den varme saft under omring. Husk at saften må ikke koge, når husblasen er kommet i, da denne så ikke stivner.

Hæld den varme saft i et målebæger der indeholder 3 dl kold saft og bland det godt, før det kommes i en form. Lad det køle helt af og stil den derefter i køleskab i adskillige timer, indtil geléen er stiv.

Når geléen skal ud, løsnes kanterne med kniv. Dyp formen i en skål med varmt vand 1-2 sekunder. Læg et koldtskyllet fad over og hold godt fast om form og fad med begge hænder. Vend geléen ud ved at ryste den.

Tips:

Udover at bruge frugtsaft kan man også lave frugtgelé med sød vin eller sødet citronsaft eller den afkølede saft fra kogt frugt. Frisk ananas og kiwifrugt indeholder et enzym, der nedbryder den stivnede evne i husblas. Ønsker man at bruge ananassaft til en gelé, skal den koges i 3 min. først.





karakterer:
Opskriften er vist 84130 gange,
og udskrevet 1092 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (361 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2024-11-19 13:22:07
Hvor Lan tid er holdbarheden

  -   2021-05-07 01:57:30
Kan mange bruge den til sin ostekage og undlade frugtsaft da jeg gerne vil havde en klar/gennemsigtig gele ?

  -   2020-11-14 14:12:32
kan mand bruge saft til saftevand også til at lave gele af ?

  -   2017-04-11 17:51:39
Den er god

  -   2016-09-13 15:51:03
Virker rigtig godt med ahorn sirup i stedet for frugt saft

  -   2012-09-04 14:48:11
er det desert eller er det sådan en gele til kød og sådan noget.

  -   2011-03-11 19:03:50
super god ide med frugtsaften, fra hjemmelavet frugt/babymos, går der jo intet til spilde :D