Stegt laks på svampebund med råstegte kartofler
Hovedingrediens : LakseFisk - Laksefilet uden skind Kilde : Bjørn Kok Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Svampebund:
Svampene renses (må ikke skyldes i vand) og skæres i grove stykker. Rist svampene i smør på en meget varm pande 3-4 minutter hvorefter de tages af. Ristet laks: Svampepanden gives lidt ekstra smør som smeltes og laksen i portionsstykker lægges på, krydres med salt og peber og steges 3-4 minutter på hver side. Råstegte kartofler: På en anden pande steges de skrællede skiveskårne kartofler (1-2 mm) i halv smør og halv smør 8-10 minutter, krydres med salt og peber og vendes jævnligt. Når de er møre vendes fintsnittet purløg i. Sennepscreme: Hakkes skalotteløg sauteres i en lille tør gryde. Tilsæt hvidvin og kog næsten tør. Tilsæt fløde og creme fraiche og kog til den tykner hvorefter den tages af varmen. Tilsæt sennep og smag til med salt og peber. |
|
Opskriften er vist 12747 gange,
og udskrevet 114 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Egekjær - 2019-09-04 17:44:59 Vi brugte almindelige champignon - det smagte dejligt - en nem og velsmagende ret |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne