Hjortekød med Gratinerede æbler

Hjortekød med Gratinerede æbler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kronhjort - Hjort - Hjortekoteletter

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
 Koteletter af ca. 200 gram. stk.
 salt
 peber
 knust enebær
 smør
 
 et par faste røde æbler
 lidtsmør
2 dl.creme fraiche
 
2 æggeblommer
2 spsk.dijonsennep
 salt
 peber
 
 Pynt med lidt grønt.
 
Opskrift:
Koteletter af ca. 200 gram. stk. krydder med friskkværnet salt, peber samt knust enebær. Brun kødet i smør på stegepanden, og steg ca. 4 min. på hver side. Pak kødet ind og lad det hvile ca. 10 min.

Samtidigt har du skåret et par faste røde æbler i store terner, (uden kernehuset). Smelt lidt smøre i en gryde og sauter æbleternerne heri. Rør herefter 2 dl. creme fraiche ind i de "møre" æbler.

Medens du sautere æblerne rører du 2 æggeblommer med, 2 spsk. dijonsennep samt salt og peber, i en lille skål.

Tag gryden med æbler og creme fraiche kogepladen og rør forsigtigt æggeblommerne i, nu må det IKKE varme mere. Fordel æblestykkerne på et smurt ildfast fad, og sæt det under grillen, indtil det er gratineret og gyldent.

Server på varme tallerkner med hjortekødet ovenpå. Pynt med lidt grønt.





karakterer:
Opskriften er vist 23638 gange,
og udskrevet 489 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-01-26 05:54:53
beta... UUHHMM det er en god ret, hvis man kender en jæger og kan få noget vildt af ham