Aspargessuppe

Aspargessuppe, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
SuppeRet : Suppe - Diverse supper

Hovedingrediens : Rodfrugter - Hvide asparges, konserves

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet uden fyld

Indsendt :      Red :
Aspargessuppe, billede 4 Aspargessuppe, billede 1 Aspargessuppe, billede 2 Aspargessuppe, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 ds. Aspargessnitter. konserves 1 dåse aspargessnitter indeholder ca. 240 gram drænet vægt
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
3 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

7.5 dl. Hønsebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber, hvid
evt. Kødboller. frost
   
Opskrift:
Hæld aspargessnitterne til afdrypning, aspargesvæden gemmes til suppen.

Smelt smørret, kom melet i og bag det sammen med aspargesvand. Tilsæt derefter hønsebouillon. Lad suppen koge igennem 5 min.

Hæld piskefløde i og varm suppen op til kogepunktet. Smag til med salt og peber.

Kom aspargessnitterne i til sidst.

Server med flüte eller kuvertbrød

Tips:

Vi har brugt 1-2 grønne asparges pr. person som en slags pynt.
Koges først i letsaltet vand.





Beskrivelse:

Aspargessuppe

Søger du en frokost, forret eller et aftensmåltid, der både er nemt og billigt at lave? Så er en aspargessuppe et godt alternativ. Aspargessuppe er en nem ret, da den ikke kræver meget tid i køkkenet. Bruger du DK-Kogebogen.dk's opskrift på aspargessuppe, får du smagen af en god gammeldags aspargessuppe.

Gammeldags aspargessuppe

Man går ikke galt i byen med den klassiske gammeldags aspargessuppe. Der er mange lækre retter fra det danske køkken, og man må sige, at aspargessuppe er en af dem. Med denne hjemmelavet aspargessuppe skal du blot bruge 7 ingredienser, nemmere bliver det ikke.

Suppen er lækker og cremet, den indeholder smeltet smør og dåse aspargessnitter - du skal blot smage den til med salt og peber. Du kan sagtens lave suppen året rundt. Varm suppen op, eller spis den dagen efter kold.

Denne aspargessuppe opskrift opfylder alle kriterierne for et billigt måltid mad. Husk at du altid kan tilføje andet fyld til suppen efter eget ønske. Sådan tilpasser du nemt denne aspargessuppe opskrift ud fra dine smagsløg og præferencer.

Aspargessuppe med friske asparges

Er du mere til friske smagsnoter i din suppe, kan du med fordel tilføje en masse friske grønne asparges. Laver du aspargessuppe med friske asparges i maj-juli, er du sikret en både frisk og sommerlig smagsoplevelse.

Er de friske hvide og grønne asparges i sæson, kan du lave din aspargessuppe af grønne asparges. Gør du det, vil du opleve en formidabel synergi mellem den gammeldags aspargessuppe og de sprøde, velsmagende asparges.

FAQ

Hvordan laver man aspargessuppe?

Når du laver aspargessuppe skal du først sætte aspargessnitterne til afdrypning, husk at gemme aspargesvæden til suppen. Smelt smørret og kom melet i, bag det herefter sammen med aspargesvæden. Tilsæt nu hønsebouillon og lad suppen koge igennem 5 min. Hæld piskefløde i og varm suppen op til kogepunktet. Smag til med salt og peber og tilsæt aspargessnitterne til sidst.

karakterer:
Opskriften er vist 1153112 gange,
og udskrevet 20864 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (433 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 4446 (1058 kcal)
KJ pr. Pers. 1111 (264 kcal)
Vægt ialt 1246 gram
Vægt pr. Pers. 311 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 356 KJ (84 kcal)
Protein 1.0 gram
Fedt 7.9 gram
Kulhydrat 2.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2024-04-07 11:49:41
Nemt og billigt

  -   2024-03-12 17:21:02
Jeg brugte vandet/suppen fra studenterskinke, blid og dejlig smag - lidt extra fløde gør ingen skade.

  -   2024-01-29 11:15:10
Det smager dejligt, at komme laksestykker i suppen.

  -   2023-12-21 18:53:37
Dejlig smagfuld aspargssuppe, som jeg har brugt mange gange, og får altid ros af gæsterne.

  -   2023-10-06 20:57:45
Go gammeldags aspargessuppe

  -   2022-12-03 12:22:53
Super og nem at lave. Jeg vil lave den til nytårs menu.

  -   2022-05-23 12:23:46
Den var god

  -   2022-03-21 18:06:13
Er der kost fiber i denne suppe?

  -   2021-11-24 21:06:32
Hvad sker hvis fyld fryses med?

  -   2021-10-19 14:33:21
Behøver ingen fløde, smager fantastisk uden 😄

  -   2021-10-17 10:08:42
prøv med friske grønne asparges som koges. Kogevandet bruges som i opskrift

  -   2021-02-05 18:13:29
5 stjerner fra mig af elsker den.

  -   2020-09-14 18:43:35
Den er.god

  -   2020-02-19 06:56:21
Ja det er en god opskrift,og fint med alle mulige tiltag med at putte alt muligt andet i suppen,men så kan man jo ikke sige det er en org aspargessuppeopskrift,og fint til alle jer der skriver at i også bruger aspargesvandet,hallo det gør de også i denne her,prøv at læse fremgangsmåden på opskriften,så tak til en dejlig Gammel opskrift som man bestemt ikke behøver fifle med

  -   2019-10-08 16:32:54
Dejlig cremet

  -   2019-08-31 17:11:05
En absolut nem og god opskrift. Super lækkert. Koger på en fon af kanin, har altid kanin fon i fryseren. Meget bedre end en terning.

  -   2018-12-10 21:55:28
Så lækker - min datter elsker det!! Og hvis man har fået lidt for lidt mel i, kan den med fordel legeres, det bliver den bare endnu mere "blød" af!!

  -   2018-03-08 13:35:05
Den smager dejligt, Bruger dog 2 dåser Asparges, hvor den ene bliver blendet og kommes i suppen samt hvidløg, Bacon kommes på toppen inden servering :-)

  -   2018-01-20 18:14:42
Den bliver også rigtig god kogt på ben fra vildt.

  -   2017-10-20 13:46:38
Jeg bruger også asparges vandet mest mulig til at juster smagen med, fløde lidt hvid peber og måske ganske lidt muskatnød. Det er det simple i denne opskrift der gør den så smagfyldt som den er!!

  -   2017-10-05 15:53:15
Jeg putter stegte kyllingetern i, da det smager meget bedre end kødboller.

  -   2017-09-29 17:15:29
Jeg smider altid lidt ærter i en håndfuld eller 2 samt lidt basilikum og en my timian

  -   2017-08-27 19:33:26
Man bliver nød til at putte lidt vand i ellers bliver den sgu for fed

  -   2017-04-21 16:08:46
I dag skal jeg prøve at lave en asparges suppe, har lavet en del forskellige supper før, men ikke denne det er første gang. Kokken i huset.

  -   2015-05-24 20:39:14
Fantastisk suppe, brugt som natmad til min datters konfirmation 😋

  -   2015-02-04 10:09:46
Rigtig dejlig cremet suppe. Jeg kom ekstra asparges i samt kødboler. ækker.

  -   2015-01-12 17:05:36
det blev rigtig god

  -   2015-01-08 17:58:47
Hold op den er god

  -   2014-12-31 14:26:42
Jeg kogte noget kylling og brugte fonden fra den, istedet for bouillon, rigtig lækkert

  -   2014-12-03 23:23:36
Kan man lave den dagen før?

  -   2014-09-17 18:44:04
Den var god! Nem at lave og den smagte bare godt.

  -   2012-12-12 19:58:18
Denne her aspargessuppe er så nem at lave, og den smager SÅ GODT!

  -   2012-08-20 18:52:39
Super god opskrift, men lidt fed

  -   2012-01-30 11:28:00
Rigtig dejlig suppe,men der skal altsaa floede i og ikke som flere skriver maelk og saa jaevnes, nej nej den er rigtig god som den er ,10 herfra ,den er bare super :)

  -   2012-01-02 23:29:55
i for hold til, hvor billig og hurtig den er at lave, er den super god. men lige som mange de andre har nævnt, brug lidt mere asparges, så smager den altså af mere :D

  -   2011-07-22 14:31:45
Den lyder super god, vil prøve at lave den i aften :-)

  -   2011-02-18 17:47:15
Super god opskrift, men lidt fed.

  -   2010-12-14 13:16:08
Rigtig lækker og cremet suppe.. Jeg hældte selv mælk i, istedet for fløde, og den var stadig super lækker.. :)

  -   2010-03-02 15:02:37
ja en dejlig ret men persille til pynt og nej fløde er ikke fryse egnet men ingen problem der er ikke noget at fryse ned

  -   2010-01-15 10:25:29
aspargssuppe plejer altid at kunne blive frosset ned, hvis nogen spørger

  -   2009-10-16 18:15:45
Prøv med Creme fraise + mælk i stedet for fløde. To skeer fuld revet parmesan gør den tillige rigtig god

Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her