Agurkesuppe med rejer

Agurkesuppe med rejer, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

SuppeRet : Suppe - Diverse supper

Hovedingrediens : Drivhus Grønsager - Agurk - Agurker

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1 løg
1 fedhvidløg
30 g.smør
1 tsk.hvedemel
4 dl.varm bouillon
1 salatagurk
1.5 dl.fløde
 lidtsalt
 lidtsukker
 friskmalet hvid peber
 lidtsennepspulver
200 g.kogte rejer m. skal
2 bdt.dild
 
Opskrift:
Løg og hvidløg pilles, hakkes fint og snurrer klare i 10 g smør. Mel tilsættes, brunes let, og bouillon hældes ved lidt ad gangen. Agurken skylles, 4 tynde skiver skæres fra til pynt. Resten af agurken skrælles, deles på langs, kernerne tages ud med en ske, og frugtkødet skæres i 2 cm store terninger. Agurketerninger koger i suppen 15 minutter. Suppen pureres i blender, og fløde tilsættes. Agurkesuppen smages godt til med salt, sukker, peber og sennepspulver og koger ved ganske svag varme i endnu 5 minutter. Rejer pilles, den sorte tarmstreng fjernes. Resten af smørret varmes op på en pande, og rejerne svitses et øjeblik heri. Dild skylles, klippes fint og røres i suppen. Suppen anrettes i forvarmede suppetallerkener, og rejerne fordeles i suppen. Hver portion garneres med en skive agurk.





karakterer:
Opskriften er vist 30751 gange,
og udskrevet 926 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2009-04-03 18:24:13
Hvorfor skal agurken skrælles når den siden skal pureres. Hvis agurken skæres i ½ cm store terninger skal den kun koges i 5 min. Og pureering er unødvenddig. Når der kommes så meget fløde i til kun en agurk er agurkesmagen stort set væk. 2 agurker til den ½ mængde fløde er passende. Se så bliver der en rigtig god agurkesuppe med agurkesmag ud af anstrængelserne.

  -   2005-01-01 01:01:01
Et agurk er for ldt. Jeg anvendt 2 med et godt resultat. Desuden lidt flere rejer gavner resultatet