Champignonsuppe med rejer og dejlåg
Hovedingrediens : Svampe - Champignon Kilde : Augustenborgs opskriftsamling Indsendt : Red : |
|
|
Læg butterdejen til optøning - også rejerne hvis de er købt frosne. Skær rodenderne af champignonerne, skyl dem kort under rindende, koldt vand og tryk den tørre i et viskestykke.
Pil og hak løgene fint. Skyl og hak persillen. Hak champignonerne groft. Smelt smørret i en gryde og lad løgene blive klare heri. Tilsæt citronsaften og kom også champignonerne i. Tilsæt bouillonen og hvidvinen og lad suppen koge for svag varme et par minutter. Smag til med salt og peber. Tilsæt piskefløden og lad suppen koge ved svag varme ca. 5 minutter. Rør af og til. Rør en smørbolle af smør og mel. Pisk den i suppen og lad den koge endnu 5 minutter. Tilsæt rejerne og lad dem netop varme igennem i suppen, rør den hakkede persille i. Fordel suppen i bouillonskopperne. Skær butterdejspladerne over på tværs, så der bliver 4 stykker. Rul butterdejsstykkerne ud, så de passer til skålene. De skal gå et godt stykke ned om siderne. Pensl kanterne på skålene med sammenpisket æg. Tryk butterdejslågene fast over hver skål og pensl efter med ægget. Kom bouillonskopperne i den 225 grader varme ovn i ca. 15 minutter, til butterdejen er gylden og sprød - server straks. |
|
Opskriften er vist 12960 gange,
og udskrevet 382 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (3 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne