Enebærkrydret vildsvinekølle
Hovedingrediens : Vildsvin - Vildsvinekølle Kilde : Føtex Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Brun vildsvinekøllen grundigt i olie, i en stor stegegryde.
Tag kødet op og krydr med salt og peber.
Steg løgene, til de er brune, tilsæt hvidløg, allehånde, enebær, rødvin og vildsvinekølle. Læg låg på, og stil gryden i ovnen i 2 timer ved 200 grader C. Vend kødet, kom rodfrugter ned omkring kødet, og læg låg på igen. Sæt gryden i ovnen endnu 1 timer. Tag kødet op og lad det hvile 20 minutter. Sauce: Fisk grønsagerne op, sigt saucen over i en lille gryde og jævn den med en smørbolle og smag til med salt og peber. spædes evt. op med lidt piskefløde. Vend kartoffelbådene i olie og krydr med salt, peber og timian. Læg dem i en bradebande med bagepapir og steg dem i ovnen ved 225 grader C, til de er møre, ca. 30 minutter. Vend dem undervejs, så de bliver jævnt gyldne. Skær kødet i skiver og læg det midt på et stort fad med rodfrugter omkring. Drys med hakket persille og server med kartofler og evt. brød. |
|
Opskriften er vist 100485 gange,
og udskrevet 6365 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.1 (25 stemmer) |
|
Kommentarer Bendt Mollerup - 2017-11-12 21:55:47 Fantastisk god opskrift, det går op i en højere enhed,virkelig godt afstemt. Jeg har dog ikke en gryde på den størrelse, der kan gå i ovnen, men brugte blot en bradepande, og dækkede til med sølvfolie. Grethe - 2016-12-03 10:03:42 Fantastisk opskrift. Virkelig vellykket. plet - 2010-11-12 14:26:14 Kan man ikke ligge rodfrugterne i et ovnfast fad fra starten, og så komme køllen ovnepå. Ved nogen det? ironkok - 2009-11-07 17:50:55 husk at gryden skal have håndtag som kan tåle at komme i ovnen Helle - 2008-12-28 09:00:08 Vi fik den sidste nytårsaften - den er superlækker Per - 2008-11-09 09:39:57 Vi brugte nu almindelige kartofler, men samme fremgangsmåde. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne