Vildsvinkølle á la Boserup
Hovedingrediens : Vildsvin - Vildsvinekølle Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Smør køllen ind i salt og peber. Skær citronen i halvt og pres den over kødet. Fordel timianstilkene over kødet. Prop noget hvidløg ind til og i køllen - helst rigeligt.
Brun køllen 15 minutter. Ved en opvarmet ovn på 225 grader C. alm. ovn. Hæld 1-2 tuborg over køllen. Hold fadet med 3-4 cm. væske (Spæd op med vand) under stegningen. Steg køllen i 2½ time ved 160 grader C. alm. ovn. Skræl og skær rodfrugterne (gulerod, persillerod, pastinak, jordskok og japanræddike) i (store) tern. Når der er en time tilbage af stegningen lægges de skårne rodfrugter ved køllen og steges færdig sammen med den. Det der ikke kan være ved køllen koges i en time og blendes til mos og serveres ved siden af. Rodfrugterne udgør det for kartoflerne og som dyppelse laves en dejlig sovs af væden fra køllen. |
|
Opskriften er vist 85328 gange,
og udskrevet 3864 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.4 (19 stemmer) |
|
Kommentarer Hans Norge - 2017-01-03 10:57:23 Sorry Boserup, din anbefaling med at rodfrugterne kun skal have en time, den holder ikke. Voreg var slet ikke møre, men saucen og kødet var meget fint. Per - 2009-08-29 11:13:28 Grønsagerne skal ind lidt før, vil sige de skal ind når der mangler 1½ time. Og så mener vi der skal bruges flere jordskokker, og måske færer japanræddiker. Japanræddiker kaldes også for kinaradisser,. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne