Vildsvinkølle á la Boserup

Vildsvinkølle á la Boserup, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Vildsvin - Vildsvinekølle

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Vildsvinkølle á la Boserup, billede 4 Vildsvinkølle á la Boserup, billede 1 Vildsvinkølle á la Boserup, billede 2 Vildsvinkølle á la Boserup, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1800 g.vildsvinekølle udbenet
 salt
 peber
1 citron
1 pottefrisk timian
 
200 g.persillerødder
200 g.pastinakker
200 g.jordskokker
1000 g.japanræddiker
1000 g.gulerødder
5 hvidløg
2 tuborg
 salt
 peber
 
Opskrift:
Smør køllen ind i salt og peber. Skær citronen i halvt og pres den over kødet. Fordel timianstilkene over kødet. Prop noget hvidløg ind til og i køllen - helst rigeligt.

Brun køllen 15 minutter. Ved en opvarmet ovn på 225 grader C. alm. ovn.

Hæld 1-2 tuborg over køllen. Hold fadet med 3-4 cm. væske (Spæd op med vand) under stegningen.

Steg køllen i 2½ time ved 160 grader C. alm. ovn.

Skræl og skær rodfrugterne (gulerod, persillerod, pastinak, jordskok og japanræddike) i (store) tern.

Når der er en time tilbage af stegningen lægges de skårne rodfrugter ved køllen og steges færdig sammen med den. Det der ikke kan være ved køllen koges i en time og blendes til mos og serveres ved siden af.

Rodfrugterne udgør det for kartoflerne og som dyppelse laves en dejlig sovs af væden fra køllen.





karakterer:
Opskriften er vist 85313 gange,
og udskrevet 3864 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (19 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2017-01-03 10:57:23
Sorry Boserup, din anbefaling med at rodfrugterne kun skal have en time, den holder ikke. Voreg var slet ikke møre, men saucen og kødet var meget fint.

  -   2009-08-29 11:13:28
Grønsagerne skal ind lidt før, vil sige de skal ind når der mangler 1½ time. Og så mener vi der skal bruges flere jordskokker, og måske færer japanræddiker. Japanræddiker kaldes også for kinaradisser,.