Tebirkes med fyld

Tebirkes med fyld, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 10 Pers.

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Morgenbrød

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt af : Nissen

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
100 g.gær
10 dl.lunken vand
1 dl.olie
0.75 tsk.salt
0.5 tsk.sukker
1750 g.hvedemel
2 æg
 
 Fyld:
250 g.(1 ps.)knuste markroner
 
Opskrift:
Bland gær og lunkenvand sammen og rør det til gøren er opløst. Olie, salt, sukker og mel røres i, æltes godt sammen til den er meget lind.

del dejen i 2 lige store stykker og form dem aflange. De skal så ligge i ca 10 min.

Derefter rulles dejen ud til et aflangt stykke (ca. 90 X 30 cm), hvorpå der kommes de knuste markroner i midten. Den ene kant pensles med æggestrygelse, fold derefter en 1/3 af dejen ind mod midten og den med strygelsen ind over den der lige er foldet. Trykkes lidt sammen ved folden, for at fyldet ikke skal løbe ud. Vendes, rulles lidt og stryges med æggestrygelse, hvor der herefter kommes birkes på.

Skæres ud i ca. 5-6 cm brede. Stilles på en plade med bagepapir og hæver i ca. 20-30 minuter.

Bages ved 225 C i ca. 8-10 minuter.

Tips:

Hvis man mener det er forlidt fyld, kan der evt. øges i knuste markroner. god arbejdslyst.





karakterer:
Opskriften er vist 13788 gange,
og udskrevet 262 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-01-03 15:55:21
Den bedste tebirkes opskrift efter min mening, selvom jeg normalt kun laver en halv portion ad gangen.