Tebirkes med fyld
Hovedingrediens : Mel - Diverse mel Oprindelsesland : Danmark Indsendt af : Nissen Indsendt : Red : |
|
|
Bland gær og lunkenvand sammen og rør det til gøren er opløst. Olie, salt, sukker og mel røres i, æltes godt sammen til den er meget lind.
del dejen i 2 lige store stykker og form dem aflange. De skal så ligge i ca 10 min. Derefter rulles dejen ud til et aflangt stykke (ca. 90 X 30 cm), hvorpå der kommes de knuste markroner i midten. Den ene kant pensles med æggestrygelse, fold derefter en 1/3 af dejen ind mod midten og den med strygelsen ind over den der lige er foldet. Trykkes lidt sammen ved folden, for at fyldet ikke skal løbe ud. Vendes, rulles lidt og stryges med æggestrygelse, hvor der herefter kommes birkes på. Skæres ud i ca. 5-6 cm brede. Stilles på en plade med bagepapir og hæver i ca. 20-30 minuter. Bages ved 225 C i ca. 8-10 minuter. Tips: Hvis man mener det er forlidt fyld, kan der evt. øges i knuste markroner. god arbejdslyst. |
|
Opskriften er vist 13788 gange,
og udskrevet 262 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.8 (5 stemmer) |
|
Kommentarer Bibelot - 2010-01-03 15:55:21 Den bedste tebirkes opskrift efter min mening, selvom jeg normalt kun laver en halv portion ad gangen. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne