Potkæse
Hovedingrediens : Oste - Diverse oste Oprindelsesland : Tyskland Indsendt af : Bamse Indsendt : |
|
|
Osten blendes eller rives på den grove del af råkostjernet, røres op med fløde eller ymer, tilsættes spiritus og krydderi efter smag, potkæsen røres en gang imellem, bliver den for tør kan mere fløde tilsættes, efter ca.8 dages forløb plejer osten at være tjenlig til brug
|
|
Opskriften er vist 50748 gange,
og udskrevet 835 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.3 (32 stemmer) |
|
Kommentarer Carsten Petersen - 2021-08-10 14:24:53 Når vi spiser potkæs. 1 skive rugbrød smøres med krydderfedt, potkæs kommes på, tre løgringe af rødløg lægges oven på, en halv past. æggeblomme hældes på, og til sidst en cl rom af samme slags som potkæsen er lavet på, hældes på tallerkenen så det suger op i rugbrødet, smag evt. til med sort peber, skylles ned med rom. Prøv det, det smager himmelsk på denne måde. Bamse - 2019-10-10 11:51:22 Jeg har sat en potkäse i gang for 14 dage siden, - men det er en gang sjask, er det fordi at jeg har brugt 32% snaps , eller er det fordi at det er i en plastikbeholder ?? U.Krog - 2018-02-21 13:34:58 Hej, jeg har lige sat gang i en portion potkäse, lagt gammelost,skæreost og lidt gammel brie i små stykker i et henkog.glas og hældt Brøndum-snaps over plus lidt madeira. Men blandingen virker for våd. Bliver den mere tør efterhånden? vh. U. Krog, Odense Mogens - 2015-10-11 09:30:59 Det lyder som et godt alternativ til den vanlige Brunch, men skal den nydes på lyst eller mørkt brød, eller er der måske andre alternativer Thyge Hansen - 2014-03-05 20:57:55 Jeg har et par gange lavet potcäse med en godt 2 år gammel ost, som jeg har dækket godt med Brøndum (anden alkoholisk væske kan sikkert også bruges). Osten har så stået et par måneder og trukket, hvorefter snapsen er siet fra til kryddersnaps! Potcäsen har jeg så spist med marmelade eller syltetøj ovenpå, og sammen med en frugt snaps. Når jeg ikke har mere potcäse, drikker jeg af kryddersnapsen, trukket på osten. anarkisten - 2011-03-24 12:05:31 Hejsan Jeg har sat en potkæse igang,(i et henkogningsglas med patentlukning),for et par måneder siden og har tænk mig at den skal være et år gammel før den tages i brug. Nu er spørgsmålet : Hvordan opbevarer jeg den bedst (den er jo hermetisk lukket)i køleskab er temperaturen jo stabil hele året ??? Preben - 2009-04-17 17:52:07 Det med opbevaring, i køleskab eller evt. på nordsiden af huset, eller ??? kevin - 2009-01-14 18:00:08 hvordan skal osten opbevares? på køl eller stue temp..? JOC - 2009-01-12 12:14:42 Min salige fader brugte stærk sennep i stedet for fløde/Ymer el. lign. Kim - 2007-12-28 14:56:45 UPS!!!Glemte at nævne blåskimmelost -det er et "must". Kim - 2007-12-28 14:54:07 Spar på fløde/ymer - undlad evt. Men kom gerne kommen i - det rykker! Søren - 2007-10-05 21:47:09 Brug mange forskellige oste. Jeg har over 20 i min. Rigtigt Ole. Gerne skimmeloste. Og flere af slagsen. Selv har jeg en fin cognac med i blandingen. For at gøre konsistensen lind, er det ingen skade til, at anvende lidt piskefløde. Så undgår du at den bliver for sprittet. God havsalt bør bruges synes jeg. Og til sidst: Spis aldirg mere end du tilføjer. Derved forbliver mængden den samme, men en del af basen bliver i bøtten. Min er ca 5 år gammel, og bliver bedre for hvert år. krølle Kim - 2007-01-15 15:54:58 Sdan Ole !!! det dur´bare... Ole - 2005-01-01 01:01:01 Opblødes i 80% rom så bliver det en herlig mandfolkeret. Brug kun rigtig gammel ost gerne suppleret med danablue. Ingen fløde elelr ymer med mindre lille Peter skal have det med i skole Christian - 2005-01-01 01:01:01 godt resultat i blender |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne