Medaljoner af dyreryg med calvadosauce
Hovedingrediens : Rådyr - Dyrefilet Indsendt : Red : |
|
|
Medaillonerne bankes let og brunes på begge sider. Krydres med salt og peber og flamber med calvados. Tilsæt 1 dl. vildt eller kalvebouillon. Lad medaillonerne småsimre i 4 min. i alt hvis de ønskes rosa. Yderligere hvis de skal være gennemstegte. Tag dem op og læg et sølvfolie let om og lad dem trække i 4 min. Tilsæt mere bouillon og lad det koge op. Hæld piskefløde på og lad det reduerer. Smag til og jævn evt. lidt med maizena. Monter med 50 g koldt smør.
Savoykål skylles og skæres i grove stykker, og blancheres i kogende vand. Kartoflerne skrælles og skæres i tynde skiver. I et smurt fad lægges der lag af kartoffelskiver og lag af savoykål, krydr med salt og peber mellem lagene og evt. lidt timian. Pisk 2 dl bouillon, 2 æg og 2 dl piskefløde sammen og hæld det over fadet. (Æggene kan undlades, men det gør det mere skærefast). Sæt det i ovnen ved 180°c i ca. 45 min eller til kartoflerne er møre. Kom 2 skefulde honning i en gryde hvor der er plads til de 6 figner kan stå oprejst. Kog honningen op og tilsæt ½ dl Calvados. Skær stilken af fignerne og snit dem med et lille kryds i toppen. Kom fignerne i og lad det simre på lavt blus til de er møre (ca. 15 min) Lad dem stå i lagen til de skal bruges. Anret 4 tallerkener med en skive kartoffel-kål terrine, 2 medailloner der er skåret ½ igennem, 1 figne på hver og nappér med saucen. |
|
Opskriften er vist 21169 gange,
og udskrevet 569 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.8 (20 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne