Dyrefrikasee med butterdejslåg
Hovedingrediens : Rådyr - Dyresmåkød Indsendt : |
|
|
Skær kødet fra benene i tern på 3x3 cm. Brun ben, afpuds og løg i ovnen ved 250 grader.
Hæld vin og eddike over og lad den stege næsten væk.
Hæld bradepandens indghold i en gryde, kog den af med vand og skrab hver en stump ned i gryden. Kom krydderier og tamari i. Fyld vand på til det dækker. Lad det koge sagte i to timer. Rens grønsager og kom porretoppe, persillestilke og afpuds fra grønsagerne ned i gryden efterhånden. Skrær grønsagerne ud i mindre, pæne stykker. Si suppen og kog den ind til 1,5 l.
Ryst kødet i en pose med mel, ryst overskydende mel af.
Brun kødet i en gryde i lidt smør. Kom suppen på og lad det simre sagte til kødet er næsten mørt. Det tager fra 1-1,5 timer efter kødets beskaffenhed.
Kom grønsager og fløde ned i gryden og lad dem koge med i ti min. Smag saucen til med en klump blue chesse og en god gelé. Juster med tamari. Hvis man synes saucen er for tynd sier man den fra og koger den yderligere ind, men det burde ikke være nødvendigt.
Fordel ragouten i ildfaste portionsskåle. Rul butterdejen ud til den kan dække skålene, og klem dem fast ud over kanten på skålene. Lav et hul i toppen. Så langt kan man forberede dagen før. Når ragouten skal spises sættes skålene i ovnen ved 200 grader til buterdejen er hævet og sprød, og indholdet varmt.
Spis med godt brød. Salat må spises på en tallerken for sig selv.
|
|
Opskriften er vist 14311 gange,
og udskrevet 306 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (3 stemmer) |
|
Kommentarer Brita Carstensen - 2014-10-24 21:06:57 Vi gerne vide om der ikke bliver kogt i meget lang tid, ellers ok.. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne