Klassisk Dådyrryg

Klassisk Dådyrryg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Dådyr - Dådyrryg

Ukendt oprindelseslandKilde : Fulby Hjortefarm

Indsendt :     

Ingredienser:
2000-2500 g.dådyrryg (eller 250 g. pr. person)
100 g.smør
1 pakkeskivet bacon
 salt
 peber
 
 Sauce:
5 dl.vildtfond
1-2 spsk.hvedemel
10-15 g.smør
 gelé
 salt
 peber
 
 Vildtfond:
 benet fra ryggen når fileten er skåret fra
25 g.smør
4 dl.vand
2 dl.rødvin
1 gulerod
0.5 porre
1 laurbærblad
1 kvisttimian
 salt
 peber
 
Opskrift:
Vildtfond:
Fileten løsnes fra rygbenet, afpudses og brunes i gryde. Fileten tages op og rygbenet lægges i gryden, hvor den brunes af og tages op. De rengjorte grøntsager kommes i gryden og koges op sammen med væden. Fonden skummes og koges ind under låg i ca. en time.

Ryggen:
Den afpudsede og brunede filet krydres med salt og peber og ombindes med bacon. Kødet lægges i en bradepande og sættes i en opvarmet ovn ved 160 grader C. Der hældes 2 dl. fond ved. Kødet steges ca. 20 minutter, hvorefter det tages ud, pakkes i stanniol og vikles ind i et viskestykke i 10 minutter, så det holder sig varmt. På den måde fordeler varmen sig i kødet, så det bliver rosa over det hele. Kødet skæres ud på skrå i 2 cm. tykke skiver.

Sauce:
Bradepanden koges af med resten af fonden, og hældes tilbage i gryden og koges op. Mel og smør laves til en smørbolle, som piskes i skyen. Saucen tilsættes fløden og smages til med krydderier og gelé.

Serveringsforslag:
Kødet serveres med brune og hvide kartofler. Hertil serveres Waldorf salat, og eventuelt smørsvitsede svampe, druer, gelé/tyttebær og glaserede løg.





karakterer:
Opskriften er vist 35149 gange,
og udskrevet 1030 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu