Klassisk Dådyrryg
Hovedingrediens : Dådyr - Dådyrryg Kilde : Fulby Hjortefarm Indsendt : |
|
|
Vildtfond:
Fileten løsnes fra rygbenet, afpudses og brunes i gryde. Fileten tages op og rygbenet lægges i gryden, hvor den brunes af og tages op. De rengjorte grøntsager kommes i gryden og koges op sammen med væden. Fonden skummes og koges ind under låg i ca. en time. Ryggen: Den afpudsede og brunede filet krydres med salt og peber og ombindes med bacon. Kødet lægges i en bradepande og sættes i en opvarmet ovn ved 160 grader C. Der hældes 2 dl. fond ved. Kødet steges ca. 20 minutter, hvorefter det tages ud, pakkes i stanniol og vikles ind i et viskestykke i 10 minutter, så det holder sig varmt. På den måde fordeler varmen sig i kødet, så det bliver rosa over det hele. Kødet skæres ud på skrå i 2 cm. tykke skiver. Sauce: Bradepanden koges af med resten af fonden, og hældes tilbage i gryden og koges op. Mel og smør laves til en smørbolle, som piskes i skyen. Saucen tilsættes fløden og smages til med krydderier og gelé. Serveringsforslag: Kødet serveres med brune og hvide kartofler. Hertil serveres Waldorf salat, og eventuelt smørsvitsede svampe, druer, gelé/tyttebær og glaserede løg. |
|
Opskriften er vist 35149 gange,
og udskrevet 1030 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.8 (4 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne