Dyrekølle stegt i ovn
Hovedingrediens : Rådyr - Dyrekølle Højtid: Nytår Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Dyrekøllen brunes på en pande i olie til den er gylden brun. Krydres med salt og peber og timian. Kommes i et ildfast fad og steges færdig i ovnene ved 200 grader C. alm. ovn Ca 40 minutter pr. kg. kød Steg evt. gerne over 2 x 20 min. Det giver et mere mørt stykke kød. Husk kødet skal hvile min. 10-20 minutter før det skæres ud. Sauce: Dyreben og afpuds brunes i lidt olie sammen med urterne og krydderierne. Bouillon/rødvin eller mazala hældes derefter over hvorefter det hele står og simre ca. 90 minutter. Mel drysses over saucen hvorefter det simrer yderligere 15 minutter. Sigtes herefter gennem en si og lidt smør piskes i. Smages til med salt peber og hakket rosmarin. Garniture: Svampene ristes af i en gryde med smør. Æbler i tern og tytebær kommes i til sidst hvorefter det smages til med salt peber og hakket persille. Skiver af dyrekøllen anrettes med saucen og svampene. TILBEHØR: Kartofler (stegte eller kogte) ribsgelé, bønnesalat og efvt. tytte-bær/tranekompot. |
|
Opskriften er vist 280782 gange,
og udskrevet 8908 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.9 (63 stemmer) |
|
Kommentarer THG - 2022-01-11 19:45:05 "kritik af saucen" - du overser vist, at fonden koges ind 90 min, så der er da absolut ikke tale om suppe. niels ole - 2015-10-27 18:22:10 Er 2,5 l. vand/vin ikke rigeligt, måske er der en kommafejl Kritik af saucen - 2013-02-24 14:58:13 Opskriften på saucen er fuldstændig håbløs, der er ikke sauce, men suppe, der kommer ud af det !!Det har intet med vildtsauce at gøre !!! TONNY L - 2011-02-17 16:43:10 hvis Jane steger sin dyrekølle til 70 gr er den til at smide ud, og ved 150 grader i ovn i 40 min,så må det da være en harekølle. preben - 2010-12-12 17:49:53 den ser ikke udbenet ud på min skærm? poder (gammel jæger) - 2008-05-09 12:46:32 Det er virkeligt fint - som jeg selv har gjort i over 34 år. Den eneste kommentar er: Prøv at tilsætte lidt blåskimmelrost i sovsen ( det skal der være nok af) og smag til da det giver en pikant syrlig smag. Eller kanont fint. Jane - 2007-12-27 21:18:30 Denne ret er kanon lækker. Jeg stegte køllen 40 min pr. kg ved 150 grader med kogende vand i bradepanden og staniol som et rundt tag over køllen, så den kunne dryppe sig selv. Det gav en meget mør og saftig kølle. (stegetemp.i kødet: 70 grader) Tilbehøret og saucen er virkeligt gode |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne