Helstegt dyrekølle
Hovedingrediens : Rådyr - Dyrekølle Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Dyrekøllen befries for evt. hinder, skylles og tørres, hvorefter den brunes på pande eller på
bradepande i ovn i margarine, krydres med salt, peber og knuste enebær, hvor kan den pakkes ind i
skiver af fersk spæk og lægges på bradepanden. Rødvin og bouillon hældes over.
Den "steger" derefter i ovn ved ca. 200 grader C. alm. ovn i ca. 1 time, idet man sikrer, at kødet vendes af og til og at der er tilstrækkeligt væske i bradepanden. Evt. kan stanniol lægges over den sidste del af "stegetiden. Efter ca. I time tjekkes, om kødet er mørt, hvorefter det pakkes ind i stanniol og trækker i 20-30 min. Fonden sigtes og jævnes med lidt beurre maniere, tilsmages med piskefløde, ribsgele og krydderier,. Ligesom farven justeres. Kartoffelfuglereder: de skrællede kartofler rives i tynde stave, vrides og tørres godt, hvorefter de fyldes i fugleredejen og udbage i friture. Slåes ud, når de er lysebrune, lægges på fedtsugende papir. Ved anretningen fyldes de med waldorfsalat, pyntes med valnøddekæme og halve druer. Waldorffsalat: fløden piskes til skum og blandes med mayonnaisen, som tilsmages med salt, hvid peber og sukker. Æbler skrælles og rives eller skæres i fine strimler, bladselleri snittes fint, druer halveres og udstenes, hvorefter alæt kommes i mayo/flødeblandingen. Evt. kan tilføjes clementinbåde. Hvidekartofler: kartoflerne kan skrubbes, koges og pilles eller skrælles, koges og dampes før servering. Grønne ærter: Ærterne varmes i en gryde med lidt smør, krydres med lidt salt. Ferskner eller pærer, afdryppes, lidt tyttebær kommes i hver hulning. Tips: Servering på fad: Et opvarmet fad pyntes med salatblade, evt. en sokkel samt appelsin og tomatstjemer. Kødet skæres fra benene, hvorefter de skæres i skiver, som lægges på fadet. Fuglereder med waldorff, grønne ærter samt de halve ærer eller ferskner kommes på fadet, medens sauce og kartofler serveres a'part. |
|
Opskriften er vist 123605 gange,
og udskrevet 4313 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.4 (27 stemmer) |
|
Kommentarer Per - 2005-01-01 01:01:01 Centrumstemperatur for gennemstegt 75 grader C |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne