Marineret dyrekølle
Hovedingrediens : Rådyr - Dyresteak Oprindelsesland : Danmark Indsendt : |
|
|
Alt til marinaden bringes i kog og afkøles derefter. Heri lægges dyrekøllen et døgn. Må vendes af og til. Den tages derpå op, aftørres omhyggeligt og stilles på bradepandens ovnrist, der skal være smurt godt. Dækkes med 200 g smør, der fordeles på stegen i tynde skiver. Lidt kogende bouillon hældes i bradepanden, og køllen steger nu ca. ½ time ved svag varme (190 grader), hvorpå marinaden hældes ved. Derefter steger køllen videre i Ca. 1½ time - må ind imellem dryppes omhyggeligt.
Køllen tages så ud af ovnen, og skyen hældes fra og sies.
En afbagning tilberedes af 50 g smør, 50 g mel og den siede sky. Småkoger 10 minutter, tilsættes 3 spiseskefulde portvin og smages til. Sluttelig irøres 1½ dl letpisket piskefløde samt et par dråber kulør.
Spises med smørbrunede kartofler, grønne bønner og Waldorfsalat.
|
|
Opskriften er vist 20828 gange,
og udskrevet 741 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.1 (8 stemmer) |
|
Kommentarer Kim - 2012-01-19 16:05:41 Det smager bare så godt og vil lige sige behøver ikke lige at bruges kun på en kølle men også andre dele fra en stykke vildt |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne