Dyrekølle på grill
Hovedingrediens : Rådyr - Dyrekølle Kilde : Team Tøs Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Fyld køllen med salt, peber, hvidløg og persille og sy den sammen eller brug kødnåle.
Bland olie, østerssauce, krydderier og/eller krydderurter, salt og peber til en marinade og læg køllen heri mindst 6 timer, gerne til næste dag. Vend den ind imellem. Fyld en Weber grillstarter med briketter og tænd. Når kullene er glødende, hældes de i Webergrillen på begge sider af en drypbakke. Køllen placeres med sammensyningen opad på risten over drypbakken, låget lægges på og der grilles ½ time. Pensel hvert kvarter med marinaden. Køllen vendes, pensles og der grilles med låget på i endnu ½-1 time alt efter størrelsen. Køllen skal mærkes let fast, når man trykker på den. Lad køllen hvile indpakket i ca 20 minutter, inden den skæres i skiver. Tilbehør til sommerbukken: F.eks friske grønne asparges, nye kartofler. Sauce beurre blanc (piskes sammen af nedkogt aspargesvand, lys vildtfond, hvidvin, piskefløde og koldt usaltet smør i små klumper) Tilbehør efterår og vinter: F.eks kartoffel rösti, bønner og rødvinssauce Tips: quatre epices (four spices) kan købes i specialforretning eller blandes af: 60 g. hvid peber 5 g. nelliker 15 g. ingefær 20 g. revet muskatnød eller krydderurter som f.eks rosmarin, timian eller oreganon |
|
Opskriften er vist 218539 gange,
og udskrevet 6906 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.9 (35 stemmer) |
|
Kommentarer S. Jull - 2019-12-30 10:38:25 Kan den laves i en alm. Grill, for eksempel en BBQ? Else - 2013-06-06 11:05:48 1,8 kg udbenet dyrekølle marineret 24 timer og stegt på gasgrillen ved lidt under middelvarme. 30 min. med pensling af marinede hv.10. min.Stegen vendt og stegt yderligere 40 min. med pensling 3 gange. Pakket i stanniol 15 min. Resultat:HELT PERFEKT OG SUPERLÆKKERT!! heban48 - 2011-06-06 10:17:30 Hej er dette en reklame for webergrill alle andre kugle grill og grill starte kan vel bruges elmo - 2011-06-06 10:10:02 Rigtig vellykket dyrekølle. Det var dog et stort arbejde at udbene dyret, når man ikke er slagter, men det gik.Har mod på den igen. Killerkat - 2010-08-06 16:04:08 Damm, er den ikke lidt svær at lave ! Har ed stor erfaring i stege på webber, men er lidt bange for denne opskrift ! Hvor skal jeg putte fyldet ind og hvor meget fyld ? Per - 2008-06-08 13:22:59 Ved brug af stegetermometer 60° for rødt, 62° for rosa, 65° for gennemstegt Connie - 2007-07-06 18:01:37 Endelig en kølle der ikke bliver tør når man steger den på fedtfattig måde. Icewife - 2005-01-01 01:01:01 Smager pragtfuldt, men jeg servere nu altså en broccoli salat til, når det er om sommeren. anonym - 2005-01-01 01:01:01 Webergrill Per Iversen - 2005-01-01 01:01:01 Selv bruger jeg tynd ståltråd til at binde køllen med,så risikerer men ikke at ombindingen brænder over Klaus - 2005-01-01 01:01:01 Simpelthen FREMRAGENDE!!! Snor i stedet for kødnåle er et godt alternativ. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne