Dyrekølle på grill

Dyrekølle på grill, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter - Div hovedretter på grill

Hovedingrediens : Rådyr - Dyrekølle

Ukendt oprindelseslandKilde : Team Tøs

Indsendt :      Red :
Dyrekølle på grill, billede 4 Dyrekølle på grill, billede 1 Dyrekølle på grill, billede 2 Dyrekølle på grill, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 udbenet rådyrkølle med underløbet på
2-3 fedhvidløg
1 stort bundt persille
 
 Marinade:
3 dl.vindruekerne olie
1 spsk.oyster sauce
1 tsk.quatre epices (four spices)
 salt
 peber
 
Opskrift:
Fyld køllen med salt, peber, hvidløg og persille og sy den sammen eller brug kødnåle.

Bland olie, østerssauce, krydderier og/eller krydderurter, salt og peber til en marinade og læg køllen heri mindst 6 timer, gerne til næste dag. Vend den ind imellem.

Fyld en Weber grillstarter med briketter og tænd. Når kullene er glødende, hældes de i Webergrillen på begge sider af en drypbakke.

Køllen placeres med sammensyningen opad på risten over drypbakken, låget lægges på og der grilles ½ time. Pensel hvert kvarter med marinaden.

Køllen vendes, pensles og der grilles med låget på i endnu ½-1 time alt efter størrelsen. Køllen skal mærkes let fast, når man trykker på den. Lad køllen hvile indpakket i ca 20 minutter, inden den skæres i skiver.

Tilbehør til sommerbukken:
F.eks friske grønne asparges, nye kartofler.

Sauce beurre blanc (piskes sammen af nedkogt aspargesvand, lys vildtfond, hvidvin, piskefløde og koldt usaltet smør i små klumper)

Tilbehør efterår og vinter:
F.eks kartoffel rösti, bønner og rødvinssauce

Tips:

quatre epices (four spices) kan købes i specialforretning eller blandes af:
60 g. hvid peber
5 g. nelliker
15 g. ingefær
20 g. revet muskatnød eller krydderurter som f.eks rosmarin, timian eller oreganon





karakterer:
Opskriften er vist 218539 gange,
og udskrevet 6906 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (35 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2019-12-30 10:38:25
Kan den laves i en alm. Grill, for eksempel en BBQ?

  -   2013-06-06 11:05:48
1,8 kg udbenet dyrekølle marineret 24 timer og stegt på gasgrillen ved lidt under middelvarme. 30 min. med pensling af marinede hv.10. min.Stegen vendt og stegt yderligere 40 min. med pensling 3 gange. Pakket i stanniol 15 min. Resultat:HELT PERFEKT OG SUPERLÆKKERT!!

  -   2011-06-06 10:17:30
Hej er dette en reklame for webergrill alle andre kugle grill og grill starte kan vel bruges

  -   2011-06-06 10:10:02
Rigtig vellykket dyrekølle. Det var dog et stort arbejde at udbene dyret, når man ikke er slagter, men det gik.Har mod på den igen.

  -   2010-08-06 16:04:08
Damm, er den ikke lidt svær at lave ! Har ed stor erfaring i stege på webber, men er lidt bange for denne opskrift ! Hvor skal jeg putte fyldet ind og hvor meget fyld ?

  -   2008-06-08 13:22:59
Ved brug af stegetermometer 60° for rødt, 62° for rosa, 65° for gennemstegt

  -   2007-07-06 18:01:37
Endelig en kølle der ikke bliver tør når man steger den på fedtfattig måde.

  -   2005-01-01 01:01:01
Smager pragtfuldt, men jeg servere nu altså en broccoli salat til, når det er om sommeren.

  -   2005-01-01 01:01:01
Webergrill

  -   2005-01-01 01:01:01
Selv bruger jeg tynd ståltråd til at binde køllen med,så risikerer men ikke at ombindingen brænder over

  -   2005-01-01 01:01:01
Simpelthen FREMRAGENDE!!! Snor i stedet for kødnåle er et godt alternativ.