Steaks af rådyrkølle med Pærechutney og pebersauce

Steaks af rådyrkølle med Pærechutney og pebersauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Rådyr - Dyresteak

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
4 steaks af rådyrkølle á 150 g*
 lidtrosmarin
0.5 dl.god olivenolie
1 tsk.groft kværnet hvid peber
 
 Sauce:
3 spsk.cognac
4 spsk.creme fraiche
 hvid peber
 
 Pærechutney:
3 pærer
2 spsk.brun farin
2 spsk.balsamico vineddike (eller god rødvinseddike)
1 skalotteløg
 lidtcitron
 
Opskrift:
Bøfferne krydres med rosmarin, hvid peber og olivenolie. De lægges i et fad og trækker gerne en dags tid eller min 2-3 timer. Skalotteløg hakkes fint og sauteres i en gryde i lidt olie (at sautere er at stege ved høj varme, mens man omryster kraftigt ind imellem). Tilsæt tern af skrællede pærer og vend det godt rundt i gryden. Tilsæt farin og sidst balsamico. Lad denne kompot simre godt igennem, til den begynder at blive fast og smag til med citron, salt og evt. lidt sukker. Kødet steges på middelvarm pande ca. 3-4 minutter på hver side og krydres med salt. Når bøfferne er faste i konsistensen, er de færdige og tages af panden. Lad dem lige trække under et klæde eller stanniol inden servering, mens du tilbereder saucen. Kog panden af med cognac, pisk creme fraiche i og smag til med salt og peber. Serveres som sauce til retten. Chutney af pærer kan serveres dertil kold eller varm og kan evt. laves i forvejen.





karakterer:
Opskriften er vist 17868 gange,
og udskrevet 522 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
Det lyde lækkert med pærechutney, det vil jeg glæde mig til at prøve.