Vildtgryde med Enebær

Vildtgryde med Enebær, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Rådyr - Dyresmåkød

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Vildtgryde med Enebær, billede 4 Vildtgryde med Enebær, billede 1 Vildtgryde med Enebær, billede 2 Vildtgryde med Enebær, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 g.benfri dyrekød
 
 Marinade:
10 enebær
1 fedhvidløg
3 dl.rødvin
 
 smør
2 skiverbacon
3 løg
250 g.champignon
1 spsk.tomatpure
1 laurbærblad
 salt
 peber
 evt.persille
 
Opskrift:
Skær kødet i terninger og bland det med de knuste enebær og hvidløg og hæld rødvinen over.
Lad kødet trække i 1-2 døgn i marinaden.

Tør kødet af med i rent viskestykke (køkkenrulle), brun det på en stegepande og læg det i en gryde.

Skær baconen i små tern, hak løgene i mindre stykker og svits dem på panden.

Svits også de rensede champignoner og kom det hele i gryden.

Kog panden af med marinaden og hæld skyen over kødet.

Tilsæt krydderier og lad kødet simre under låg i 1½-2 timer. Kødet skal være godt mørt.

Serveres med brunede kartofler eller kartoffelmos.





karakterer:
Opskriften er vist 83861 gange,
og udskrevet 2496 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (12 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-02-27 17:17:35
Brugte et stk rådyr-bryst, udbenede og tog hinder af, kogte vildtboullion på benene og skar kødet ud. Marinerede kun 5 t, og gav det et par timer i gryden (med boillon og rødvin.)Hundene er glad for benene, og vi nød vildt brystet, som jo ikke er det mest attraktive kød på dyret.

  -   2008-07-11 12:44:10
den er rigtig god., man kan også bruge ris/pasta

  -   2005-01-01 01:01:01
prøv med kantareller - det giver en helt enestående smag