Farseret dyrebov
Hovedingrediens : Rådyr - Dyrebov Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Dyreboven udbenes, hvilket vildthandleren gerne gør for Dem.
Alt til farsen røres sammen på sædvanlig vis, spredes i dyreboven, som forinden afpudses. Rulles derefter sammen og ombindes. Den pensles over det hele med olie, drysses med lidt mel iblandet salt samt nykværnet peber og lægges i et velsmurt, ovnfast fad. Ca. 75 g. koldt smør fordeles i tynde skiver ovenpå, og dyreboven brunes ved god varme. 15 minutter ved 250 grader C. alm. ovn. Efter et kvarters tid hældes 3 dl piskefløde blandet med 2 dl vildtsky over. Fadet dækkes med et stykke folie (skal lægges let hen over), dæmp varmen til 180 grader C. alm. ovn, og dyreboven steger ca. ¾ time. Tages ud, skyen sies fra, hældes direkte i saucegryden, tilsættes en skefuld gelé eller to og en smule kulør. Saucen jævnes ganske let og smages til. Spises med Bagte hvidløgskartofler samt med gelé - gerne af rønnebær - eller med Sitas salat. |
|
Opskriften er vist 28963 gange,
og udskrevet 934 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.9 (7 stemmer) |
|
Kommentarer Hans Norge - 2015-05-10 10:32:33 Det er virkelig en super måde at få dyrebov på, mør og smagfuld. Jeg tilføjede dog endnu et æg og 1 dl fløde og udskiftede timian med 10 knuste enebær. Topkarakter herfra ! Per - 2011-05-28 21:51:52 Lad underløberen side på, og læg boven på et stykke foldet folie, som du lægger op over boven i enden hvor farsen stikker ud, det hjælper på at holde farsen inde. Per - 2010-02-15 15:10:59 Se opskrift på sitas salat her: www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/visopskrift.php?id=31575 lab - 2007-12-09 13:24:43 Hvad er Sitas salat???? anonym - 2007-12-02 21:04:16 stegetemperatur??? anonym - 2006-12-29 21:57:46 hvor får jeg vildtskyen fra anonym - 2005-01-01 01:01:01 Skal vi gætte på, at det røgede spæk også skal rulles med om boven i det ovnfaste fad |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne