Helstegt dyreryg og bov

Helstegt dyreryg og bov, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Rådyr - Diverse rådyr

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1 dyreryg
1-2 dyrebove dyrehals og eller ribben
300 g.fersk spæk i tynde skiver
2 gulerødder
1 stykke selleri eller lidt bladselleri
 salt
 peber
 evt.10 knuste enebær
3-4 dl.piskefløde
 ribsgele
 evt.madkulør
 margarine til bruning
 hvedemel eller maizena til jævning af saucen
 
 Tilbehør:
2-3 kg.kogte/pillede eller skrællede kartofler
1 kg.fine ærter
 halve pærer med tyttebær
 kartoffelfuglereder med waldorfsalat.
 Desuden salat mv. til fadpynt.
 
 Kartoffelfuglereder af 1 -1 ½ kg. skrællede kartofler
 fedt til friturestegning.
 
 Waldorfsalat:
100-125 g.mayonnaise
5 dl.piskefløde
 lidtsukker
 lidtsalt
 hvid peber
5 belle de boskoop æbler
4-5 stilkebladselleri
250 g.vindruer
 lidtcitronsaft
 valnøddekerner
 evt.clementiner
 
Opskrift:
Dyreryggen afpudses, hvorefter fileter og mørbrad skæres fra benene. Bovene afpudses for sener. Herefter kommes margarine i en varm bradepande, rygbenene samt bove, hals og evt. ribben kommes i og det hele sættes i ovn ved ca. 225 grader og brunes godt. Herefter tages bove, hals og evt. ribben op en stor gryde, der fyldes vand, urter, knuste enebær og salt på, hvorefter gryden sættes over at koge, afskummes og koger videre i 1 – 1 ½ time, hvorefter bovene tages op.

Fileterne og mørbraderne brunes hurtigt på pande, krydres med salt og peber, hvorefter de lægges på rygbenene og dækkes med de tynde spækskiver. Såvel rygben med fileter som bove lægges i bradepanden og sættes i en ca. 225 grader varm ovn i ca. 20 minutter, hvorefter de tages ud, dækkes med stanniol og viskestykker og står og trækker.

Fuglerederne laves af revne rå kartofler, som er afdryppede og tørrede. De kommes i et forvarmet fugleredejern og udbages i friture. Afdryppes og sættes på et fedtsugende underlag.

Waldorfsalat:
Fløden piskes til skum og blandes med mayonnaisen, som smages til med salt, hvid

peber, sukker og citronsaft. Heri kommes revne æbler (gerne med skræl hvis den er pæn), noget af væden skal presses ud før de kommes i dressingen, da salaten ellers bliver for tynd. Desuden tilsættes fintsnittet bladselleri, halve udstenede druer, knuste valnøddekærner( gem nogle til pynt ).

Pærer skrælles, halveres og fyldes med lidt tyttebærsyltetøj. Ærterne varmes i lidt smør i en gryde. Fonden sigtes og jævnes enten med maizena udrørt i lidt vand eller ved at man skummer lidt fedt af fonden, bager det op med mel og tilsætter fond, hvorefter saucen koges op og tilsmages.

Kødet skæres ud. Et opvarmet fad pyntes og herpå kommes lidt af rygbenene, hvorpå kødet skal ligge. På fadet kommes desuden fuglereder fyldt med waldorf og pyntet med druer og valnøddekærner, halve pærer med tyttebær samt grønne ærter. Hvide kartofler og sauce serveres a'part.





karakterer:
Opskriften er vist 21310 gange,
og udskrevet 608 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu