Kalveryg stegt med hele hvidløgsfed
Hovedingrediens : Kalvekød - Kalveryg Kilde : Føtex Indsendt : Red : |
|
|
Bag rødbederne i ovnen ved 180°C i ca. 1 time til de er møre, mærk efter med en urtekniv.
Træk skrællen af, evt. med et par gummihandsker på, og skær rødbederne i grove stykker.
Puds kalveryggen fri for evt. sener, rids fedtet med en skarp kniv, og gnid stegen godt ind i salt og peber. Kom fedtstof på en stor varm pande, og lad det blive brunt. Brun stegen godt på begge sider og læg den til side. Kom grøntsagerne på panden, skru ned for varmen, og sautér dem i ca. 5 minutter. Kom grøntsagerne i bunden af et ovnfast fad, der passer til stegen. Krydr dem med salt og peber og kom timian samt vin ved. Læg stegen ovenpå, og lad den stege i ca. 40 minutter, hvis den skal være rosastegt. Tag den ud, og lad den hvile mindst 15 minutter, inden den skæres i skiver. Skær porrerne i tynde strimler, skyl dem godt, og lad dem dryppe af. Varm olien op på en pande, og rist porrerne let. Tilsæt rødbeder og balsamico, og lad den koge næsten væk. Bland parmesan i lige inden servering. Server let ristede, små persillevendte kartofler og lidt af stegeskyen til kalveryggen, de braiserede grøntsager og ovnbagte balsamicorødbeder. Tips: Hvidløg får en nøddeagtig mild smag, når man bager dem med skal. Rødbederne kan med fordel bages dagen i forvejen, hvis man alligevel har gang i ovnen. |
|
Opskriften er vist 29579 gange,
og udskrevet 847 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.8 (2 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2010-10-04 13:33:57 Der står ikke hvad man skal med hvidløget? hansen - 2007-08-10 12:15:42 hva er en kalveryg |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne