Kalveryg stegt med hele hvidløgsfed

Kalveryg stegt med hele hvidløgsfed, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalvekød - Kalveryg

Ukendt oprindelseslandKilde : Føtex

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
600 g.vaskede rødbeder
 
1 kalveryg i MesterMørt
1 spsk.olivenolie
15 g.smør
 salt
 peber
 
1 hvidløg delt i fed med skal
 
200 g.skalotteløg helst bananskalotteløg i både
2 fennikel delt i sjettedele
8 friske kviste timian
2 dl.tør hvidvin
 
2 porrer
1 spsk.olivenolie
2 dl.balsamicoeddike
50 g.friskrevet parmesan
 
 Tilbehør:
 Små letristede persillevendte kartofler
 
Opskrift:
Bag rødbederne i ovnen ved 180°C i ca. 1 time til de er møre, mærk efter med en urtekniv. Træk skrællen af, evt. med et par gummihandsker på, og skær rødbederne i grove stykker.


Puds kalveryggen fri for evt. sener, rids fedtet med en skarp kniv, og gnid stegen godt ind i salt og peber.

Kom fedtstof på en stor varm pande, og lad det blive brunt. Brun stegen godt på begge sider og læg den til side.


Kom grøntsagerne på panden, skru ned for varmen, og sautér dem i ca. 5 minutter. Kom grøntsagerne i bunden af et ovnfast fad, der passer til stegen. Krydr dem med salt og peber og kom timian samt vin ved.

Læg stegen ovenpå, og lad den stege i ca. 40 minutter, hvis den skal være rosastegt. Tag den ud, og lad den hvile mindst 15 minutter, inden den skæres i skiver.


Skær porrerne i tynde strimler, skyl dem godt, og lad dem dryppe af. Varm olien op på en pande, og rist porrerne let. Tilsæt rødbeder og balsamico, og lad den koge næsten væk. Bland parmesan i lige inden servering.

Server let ristede, små persillevendte kartofler og lidt af stegeskyen til kalveryggen, de braiserede grøntsager og ovnbagte balsamicorødbeder.

Tips:

Hvidløg får en nøddeagtig mild smag, når man bager dem med skal. Rødbederne kan med fordel bages dagen i forvejen, hvis man alligevel har gang i ovnen.





karakterer:
Opskriften er vist 29578 gange,
og udskrevet 847 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.8    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-10-04 13:33:57
Der står ikke hvad man skal med hvidløget?

  -   2007-08-10 12:15:42
hva er en kalveryg