Sprængt kalveryg
Hovedingrediens : Kalvekød - Kalveryg Indsendt : Red : |
|
|
ca. 1 kg kalveryg (tal med din slagter om, hvad der er godt til sprængning/saltning dækkes med et par dl salt og kogende eller koldt vand - henstår ca 8 - 16 timer på køl - koges herefter ca. 1 time i nysaltet vand evt med et par laurbærblade. Skæres i skiver og serveres med:
Dampede ærter, små grønne ekstrafine ærter, ca. 75 g. pr person samt dampede sukker ærter - ca. 75 g. pr. person. Kogte aspargeskartofler og peberrodssauce, som laves af: Ca. 6-8 dl skummet- eller jersey- eller minimælk (de nye mælketyper, der ligger mellem skummetmælk og letmælk, jerseymælken er fra Thise mejeri, forhandles af Irma indtil videre. Minimælken fra Arla forhandles alle steder hvor Arlas mejeriprodukter forhandles). et par spsk. maizenamel et stykke frist peberrod havsalt og friskkværnet sort peber. Et par dl mælk røres med mel. Resten af mælken varmes op og jævnes - se anvisningen på pakken. salt og peber kommes ved og der smages til med frisk revet peberrod. Server gerne ekstra peberrod til dem der ønsker ekstra peberrodstouch. |
|
Opskriften er vist 7060 gange,
og udskrevet 116 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.8 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne