Syltning af rødbeder
Hovedingrediens : Rodfrugter - Rødbede Kilde : Augustenborgs opskriftsamling Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Rødbederne koges møre i rigeligt letsaltet vand i ca. 30 minutter. Vandet hældes fra, og koldt vand hældes over. (lad rødbederne stå lidt under rendende koldt vand - dette bevirker at cellerne får et chok, så rødbeden bliver ekstra mør.)
Rødbederne skylles, hvorefter skrællen gnides af. Roden skæres af og rødbederne skæres i skiver og lægges i en skoldet krukke, som inden er skyllet med atamon vand. De øvrige ingredienser kommes i en gryde og bringes til at småkoge i ca. 5 minutter. Eddikelagen hældes over rødbederne med løg og andet tilbehør incl. Trækker nu 10-12 dage i sylteglasset førend rødbederne er klar til brug. Rødbederne kan nemt holde sig i køleskabet, men hvis man vil være sikre på at de kan holde sig, kan der tilsættes atamon til lagen. |
|
Opskriften er vist 63652 gange,
og udskrevet 1441 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.3 (13 stemmer) |
|
Kommentarer Per - 2005-01-01 01:01:01 Jeg ved ikke lige med ingefæren om den skulle havde været kogt med eller blot oven i glasset som perleløg, chili og hvidløg. Der bliver ca 2 l. ud af denne portion. charlotte - 2005-01-01 01:01:01 disse rødbeder kan alle i huset lide Synøve Petersen - 2005-01-01 01:01:01 Nu skal den altså prøves - den med chili. Chili er blevet mere og mere indført i vort køkken, som en spændende fornyelse. Man ak! - Nu også i vores julerødbeder??? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne