Spanakopita med feta
Hovedingrediens : Grøntsager - Diverse grøntsager Indsendt : Red : |
|
|
Riv spinaten og bland med grønne løg, persille, dild og salt. Lad det stå i 10 minutter.
Pres væden ud af blandingen med hænderne. Opvarm oliven olien i en stor kasserolle og sauter løgene til de er gennemsigtige, omkring 5 minutter. Rør spinat og ost i.
Fjern det fra varmen og sæt det til afkøling til det når rumtemperatur (omrør blandingen af og til). Pisk æggene med en træske. Pensel bunden og siderne af en 13 x 9 x 2-tommer (ca. 33 x 23 x5 cm) bageplade med smeltet smør. Arranger filo pladerne på pladen, idet kanterne af pladerne presses ind i hjørnerne og mod siderne af bagepladen. Pensel overfladen af Filopladerne med smeltet smør, så dette fordeles helt ud i yderhjørnerne. Læg endnu et lag filoplader ovenpå og gentag dette, til der er et lag på 7 filo plader i alt. Spred spinat blandingen ligeligt over det øverste lag og jævn det ind i hjørnerne. Placer endnu et lag filo plader på toppen, pensel dette med smør og gentag dette, til de sidste filo plader er brugt. Buk hjørnerne så disse former en skorpe. Pensel toppen med det sidste smør. Bag dette ved 150 grader i en time eller indtil dejen er sprød og delikat brunet. Skær det ud i firkanter og server retten varm. |
|
Opskriften er vist 14573 gange,
og udskrevet 287 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.1 (4 stemmer) |
|
Kommentarer Patricia - 2008-06-05 01:36:08 Jeg havde forstået de skulle frituresteges, men det er måske lige så godt i ovnen? sakilaris - 2007-01-27 13:36:27 jo den er græsk Mig - 2005-01-01 01:01:01 Kommer retten ikke fra Grækenland? De serveres altid som forret på Græske restaurenter |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne