Spanakopita

Spanakopita, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 6 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Grøntsager - Diverse grøntsager

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Spanakopita, billede 4 Spanakopita, billede 1 Spanakopita, billede 2 Spanakopita, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 gram Spinat, frisk nippet for stilke
1500 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
1 bdt. Dild, frisk 1 potte dild vejer ca. 25 gram.
1 Porre, renset vægt 1 mellem porrer vejer ca. 150 gram renset vægt.

1 bdt. porrer vejer indeholder ca. 4 mellemstorer porer og vejer ca. 600 gram.
2 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
3.75 dl. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
500 gram Butterdej, Plade 1 pakke butterdejsplader vejer 450 gram og indeholder 6 plader
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
Opskrift:
Rengør og kog spinaten let. "Vrid" det godt, og hak det. Brun de hakkede løg og finthakket porre let i en potte/gryde i det halve af olivenolien. Fjern det fra varmen og tilføj hakket dild, æggene, spinaten samt salt og peber.

Kom fedtstof (olie) på en pande og fordel halvdelen af dejpladerne. Spred spinatmikset hen over og dæk dette med den andel halvdel af pladerne. Olier toppen, og bag det ved 180 grader C. alm. ovn i omkring en time.





karakterer:
Opskriften er vist 24860 gange,
og udskrevet 322 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.2    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 26202 (6238 kcal)
KJ pr. Pers. 4367 (1039 kcal)
Vægt ialt 3627 gram
Vægt pr. Pers. 604 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 722 KJ (171 kcal)
Protein 2.6 gram
Fedt 13.8 gram
Kulhydrat 10.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-07-28 05:17:35
1. Der skal bruges filodej 2. Spinaten skal tørres grundigt 3. Du mangler feta, hele essensen ved spanakopita