Lys kalvefrikasse med ærter gulerødder og dild
Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvebov Kilde : Kødbranchens Fællesråd Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Skær kalvebovs-stykket i tern på ca. 5x5x5 cm.
Kom ternene i en rummelig, tykbundet gryde og hæld vand i til kødet er dækket.
Lad gryden koge op og skum urenhederne fra.
Tilsæt lidt salt og lad kødet simre under låg i 50 minutter.
Skræl gulerødderne og skær dem i ca. 1 cm. tykke skiver. Kom dem i gryden til kødet efter de 50 minutter og lad dem simre med i ca. 15 minutter. Herefter tages både kød og gulerødder op. Væden (fonden) i gryden hældes nu gennem en si over i en anden gryde. Skru op for varmen og lad fonden koge ind til ca. det halve og til den er blevet god kraftig i smagen. Hæld fonden over i en blender og tilsæt piskefløden, de to æggeblommer og saften fra den halve citron. Det hele blendes til en ensartet creme. Har du ikke en blender, kan ingredienserne kommes i en skål og piskes med en håndmikser eller piskeris til en ensartet creme. Kød og gulerødder kommes tilbage i den første gryde. Cremen hældes over, og der tilsættes ærter og plukket/hakket dild. Det varmes igennem under omrøring. MEN det må ikke koge, for så skiller saucen. Smag til med salt og peber og server retten i dybe tallerkner. Kan serveres med små pillede kartofler eller et godt brød |
|
Opskriften er vist 47359 gange,
og udskrevet 1507 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Gitte - 2019-08-07 16:46:51 Mums det er en dejlig sommer sammenkogt let ret. Mona - 2016-08-25 19:24:41 Skal lage den imorgen :) |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne