Lys kalvefrikasse med ærter gulerødder og dild

Lys kalvefrikasse med ærter gulerødder og dild, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Frikassé

Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvebov

Ukendt oprindelseslandKilde : Kødbranchens Fællesråd

Indsendt :      Red :
Lys kalvefrikasse med ærter gulerødder og dild, billede 4 Lys kalvefrikasse med ærter gulerødder og dild, billede 1 Lys kalvefrikasse med ærter gulerødder og dild, billede 2 Lys kalvefrikasse med ærter gulerødder og dild, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
700 g.kalvebov
 
4 gulerødder
150 g.friske bælgede ærter eller dybfrosne
4 dl.piskefløde
2 store æggeblommer
0.5 citron saften heraf
1 bdt.dild
 salt
 friskkværnet peber
 
1000 g.små kartofler eller et godt brød
 
Opskrift:
Skær kalvebovs-stykket i tern på ca. 5x5x5 cm. Kom ternene i en rummelig, tykbundet gryde og hæld vand i til kødet er dækket. Lad gryden koge op og skum urenhederne fra. Tilsæt lidt salt og lad kødet simre under låg i 50 minutter.

Skræl gulerødderne og skær dem i ca. 1 cm. tykke skiver. Kom dem i gryden til kødet efter de 50 minutter og lad dem simre med i ca. 15 minutter. Herefter tages både kød og gulerødder op.

Væden (fonden) i gryden hældes nu gennem en si over i en anden gryde. Skru op for varmen og lad fonden koge ind til ca. det halve og til den er blevet god kraftig i smagen.

Hæld fonden over i en blender og tilsæt piskefløden, de to æggeblommer og saften fra den halve citron. Det hele blendes til en ensartet creme. Har du ikke en blender, kan ingredienserne kommes i en skål og piskes med en håndmikser eller piskeris til en ensartet creme.

Kød og gulerødder kommes tilbage i den første gryde. Cremen hældes over, og der tilsættes ærter og plukket/hakket dild. Det varmes igennem under omrøring. MEN det må ikke koge, for så skiller saucen. Smag til med salt og peber og server retten i dybe tallerkner.

Kan serveres med små pillede kartofler eller et godt brød





karakterer:
Opskriften er vist 47359 gange,
og udskrevet 1507 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2019-08-07 16:46:51
Mums det er en dejlig sommer sammenkogt let ret.

  -   2016-08-25 19:24:41
Skal lage den imorgen :)