Stegte Ris

Stegte Ris, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 2 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Ris

Fedtfattig opskrift

Oprindelsesland : Kina

KinaIndsendt :      Red :
Stegte Ris, billede 4 Stegte Ris, billede 1 Stegte Ris, billede 2 Stegte Ris, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 dl. Ris 1 dl. ris vejer ca. 80 gram.

80 gram ukogte ris giver ca 160 gram kogte
   
1 Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
300 Ærter og gulerødder i tern 50/50, frost
200 gram Skinketern, kogte
2 tsk. Karry, madras
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

   
2 tsk. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

1 tsk. Karry
0.25 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
Opskrift:
Kog risene.

Svits et hakket løg i en wok eller gryde. Tilsæt 2 tsk karry, lidt salt og peber. Tilsæt grønsagsblanding og skinketern. Lad det stege lidt. Tilsæt risene og bland grundigt.

I en kasserolle varmes olie op. Svits 1 tsk karry og lidt salt og peber. Tilsæt æg og rør rundt med en gaffel, så æggene smuldrer.

Bland æggemassen med risblandingen og server.

Tips:

I stedet for skinketern kan man også tilsætte rejer, kylling, bacon, oksekød osv.





karakterer:
Opskriften er vist 326602 gange,
og udskrevet 2924 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (43 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 4466 (1063 kcal)
KJ pr. Pers. 2233 (531 kcal)
Vægt ialt 594 gram
Vægt pr. Pers. 297 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 751 KJ (179 kcal)
Protein 10.1 gram
Fedt 4.7 gram
Kulhydrat 24.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2023-09-19 16:04:11
Risene skal være forkogte og kolde, så får man det bedste udfald

  -   2017-10-08 17:14:29
Skal prøve at lave den i aften glæder mig til at smage den ser rigtig god ud

  -   2017-04-03 17:33:47
Skal risene være kogte, inden man steger dem?

  -   2017-03-09 15:36:29
Prøv med soya eller fiskesauce istedet. Det smager meget bedre, det er også sådan man rigtigt laver det. og evt i/med en lækker wokret til :)

  -   2016-03-23 21:04:57
Dumt spørgsmål måske. Men hvilken forskel gør æggeblandingen?

  -   2016-01-08 12:28:31
Kan denne ret fryses?

  -   2015-10-31 18:39:50
Det smager rigtig godt. . mums

  -   2013-03-17 14:20:29
Jeg mangler lidt tid på stegningen af de ris, og skal der ikke også noget vand i? Ellers ser det rigtigt godt ud, vi skal prøve det til hjemmelavede forårsruller i aften, men mit spørssmål vil jeg finde ud af først.

  -   2012-08-23 16:58:33
Lidt tør og ikke så meget smag efter min mening.