Kartoffel-spinatsuppe
Hovedingrediens : Grøntsager - Spinat Kilde : Augustenborgs opskriftsamling Indsendt : Red : |
|
|
Læg den frossen spinat i en sigte og lad den tø let op. Skær renset porrer i skiver eller hak løg groft. Skær persillerod og kartofler i småstykker.
Varm olien godt op i en gryde og hæld løg/porre og persillerod i. Steg dem et par minutter og rør kartoflerne i. Rør rundt og hæld grønsagsbouillon i. Kog op og læg låg på. Lad suppen småkoge ca. 20 minutter, til alt er mørt. Pureer suppen i en blender (eller foodprocessor) og hæld den tilbage i gryden, men lad 2-3 dl. suppe blive tilbage i blenderen. Skær den let optøede spinat igennem nogle gange og hak den sammen med suppen i blenderen. Den skal ikke hakkes helt fint. Kog suppen i gryden op og hæld fløden i. Hertil kan suppen laves parat i forvejen. Inden servering : Kog suppen igennem og rør den portion suppe i, som er blandet med spinat. Kog op og smag til med salt, peber og lidt revet spinat. Spis groft brød til suppen. Tips: Groftrevet gulerod kan røres i suppen lige før den hældes op. Kold syrnet fløde 9 eller cremefraiche 18 % kan serveres til den varme suppe. |
|
Opskriften er vist 20070 gange,
og udskrevet 393 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.7 (3 stemmer) |
|
Kommentarer Christina - 2014-11-11 20:34:31 Spinaten kan sagtens koges sammen med de andre grøntsager og blendes helt så suppen bliver jævn. Persillerod kan desuden undlades. Smager rigtig godt med bacon og pastinakchips. Lisette - 2009-10-21 11:44:38 Det er også rigtig lækkert at stege lidt bacon spørdt på en pande, lade det køle af, knuse det og drysse det over suppen inden servering. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne