Dybstegte Vietnam-ruller
Hovedingrediens : Lammekød - Diverse svinekød Oprindelsesland : Vietnam Indsendt : Red : |
|
|
Fyld:
Glasnudler sættes i blød i varmt vand i 15-20 min., klippes korte. Skyøre svampe sættes i blød i varmt vand i 30 min., nip hårde dele af, vaskes, afdryppes hakkes fint. Bland alt fyld i en skål og rør det godt sammen. Fyldet kan enten rulles i blødgjort rispapir (banh trang) eller kinesiske pandekager til forårsruller, som følgende: Fold pandekagerne, ca. 1/5, og kom nok fyld på. Fold venstre- og højre side over hinanden. Rul den op. Luk rullen med en blanding af kartoffelmel og vand. Det er den bedste måde at undgå at rullen springer under stegning. Nuoc cham: Bland alle ingredienser i en skål. Rør sukkeret ud. Hvis smagen er for saltet, så kom en spiseskefuld kogt vand i ad gangen i blandingen og smag indtil nuoc cham har et blødt smag af sursød og saltet. Man kan komme lidt af meget fint revne gulerødder i nuoc cham til pynt. Salat: Kog risnudlerne, lad dem dryppe af i et dørslag. Vask salatblade og grønsager, lad dem dryppe af. Skær agurker i ca. 5 cm lange tynde både. Vietnamesisk rispapir: l pakke rispapir (banh trang) eller kinesiske pandekager til forårsruller. 2-3 viskestykker vrides godt i varmt vand til dækning af blødgjort rispapir. Bland 2 spsk. eddike. 1 tsk. sukker i en suppeskål 3/4 fyldt med varmt vand, til at blødgøre rispapiret. Dyp rispapir i vandskålen med blandingen af sukker og eddike, dyp 2-3 stykker mere. Læg dem spredt på et opvredet viskestykke for at suge vandoverskud. pas på de ikke klistrer sammen. Dæk dem med et andet viskestykke for at undgå udtørring. Kinesiske pandekager til forårsruller Man kan også købe dybfrosne kvadratiske kinesiske pandekager i forskellige størrelsen i kinesiske forretninger. Køb helst i små størrelser på ca. 12 kvadratcm. Frituresteg rullerne i mellemvarm olie til de bliver gyldne. Lad dem dryppe af for overskudsolie på køkkenrulle. Server dem varme. Man kan enten spise dem med fingre ved at pakke en rulle i et salatblad med lidt af de andre grønsager, lidt kogte risnudler og dyppe i nuoc cham. Eller man kan klippe rullerne i stykker på ca. 2-3 em i en skål med kogte risnudler, grønsager og nuoc cham og spise med pinde. |
|
Opskriften er vist 37406 gange,
og udskrevet 414 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.2 (18 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2020-05-22 23:47:33 Tak for en rigtig vietnamesisk opskrift! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne