Grillet vildsvinekølle på grill
Hovedingrediens : Vildsvin - Vildsvinekølle Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Fyld køllen med salt, peber, hvidløg og persille og sy den sammen eller brug kødnåle.
Bland olie, østerssauce, krydderier og/eller krydderurter, salt og peber til en marinade og læg køllen heri mindst 6 timer, gerne til næste dag. Vend den ind imellem. Fyld en Weber grillstarter med briketter og tænd. Når kullene er glødende, hældes de i Webergrillen på begge sider af en drypbakke. Køllen placeres med sammensyningen opad på risten over drypbakken, låget lægges på og der grilles ½ time. Pensel hvert kvarter med marinaden. Køllen vendes, pensles og der grilles med låget på i endnu ½-1 time alt efter størrelsen. Køllen skal mærkes let fast, når man trykker på den. Lad køllen hvile indpakket i ca 20 minutter, inden den skæres i skiver. Små grillede kartofler: Små nye kartofler skrubbes godt og vendes med olie, salt, peber, hakkede krydderurter. Kartoflerne lægges i en foliebakke som dækkes med stanniol. Bakken sættes i bunden af grillen mellem kullene, og en drypbakke sættes ovenpå til at tage safterne fra køllen. Tips: quatre epices (four spices) 60 g hvid peber 5 g nelliker 15 g ingefær 20 g revet muskatnød eller krydderurter som f.eks rosmarin - timian - oreganon salt peber |
|
Opskriften er vist 101372 gange,
og udskrevet 2307 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.2 (6 stemmer) |
|
Kommentarer Per - 2010-06-19 10:28:19 På billedet har vi grillet køllen til en centumstemperatur på 69 grader C, og der var kødet gennemstegt, kartoflerne fik samme tid som køllen, og de var perfekte. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne